Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4907
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    617384

Auteurs van dit blog

Het Marathoninterview vijf avonden op NPO Radio 1


de redactie

370 weergaven

Het Marathoninterview is al 29 jaar een VPRO traditie tijdens de feestdagen. Het enige moment in het jaar dat er op NPO Radio 1 drie uur lang onafgebroken een goed gesprek is te beluisteren, waarin de tijd wordt genomen voor nuance, context en verdieping.

 

Vijf avonden een live interview met een gast uit de wereld van politiek, cultuur, wetenschap of het maatschappelijk veld, non stop in gesprek over zijn vakgebied en levenswandel. In deze editie zijn te gast professor Max Welling, journaliste en schrijfster Judith Neurink, rechter Frans Bauduin, schrijver A.F.Th. van der Heijden, en journalist en schrijver Chris de Stoop.

 

Donderdag 24 december
Jelle Brandt Corstius praat met prof. Max Welling, hoogleraar Machine Learning aan de UvA, over artificiële intelligentie, over waartoe machines in de toekomst in staat zullen zijn, en wat er dan nog voor ons mensen overblijft.

 

Vrijdag 25 december
Ester Naomi Perquin gaat in gesprek met journaliste en schrijfster Judit Neurink, over haar leven en werk in de Koerdische stad Erbil in Irak. Neurink publiceert in Trouw en de Standaard. Dit jaar verschenen De oorlog van Isis en De Vrouwen van het Kalifaat.

 

Zaterdag 26 december
Coen Verbraak praat met de rechter Frans Bauduin, die in zijn bewogen loopbaan veel spraakmakende zaken heeft gedaan. Zo berechtte hij Volkert van der G. en Robert M. Bauduin werkte ook op Aruba en in het Joegoslavië Tribunaal.

 

Zondag 27 december
Wim Brands gaat in gesprek met schrijver A.F.Th. van der Heijden. Dezer dagen verschijnt De ochtendgave, zijn nieuwe roman die zich afspeelt in Nijmegen, zeventiende eeuw. Wat drijft Van de Heijden? En wat zal de eerste vraag zijn die Wim Brands hem stelt?

 

Maandag 28 december
Bram Vermeulen praat met de Vlaamse journalist en schrijver Chris de Stoop. De Stoop reisde over de wereld en schreef over Rwanda en de Dominicaanse Republiek. Hij reconstrueerde het leven van een zelfmoordterroriste, die vanuit Brussel afreisde naar Bagdad en schreef over de teloorgang van het land van zijn jeugd; het boerenland rond de haven van Antwerpen.

 

Het Marathoninterview: donderdag 24 t/m maandag 29 december van 20.00 tot 23.00 uur op NPO Radio 1.

 

Website: vpro.nl/marathoninterview


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.