Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4877
  • opmerkingen
    1025
  • weergaven
    602986

Auteurs van dit blog

NPO Radio 4 Prijs voor Prinses Christina Concours


de redactie

384 weergaven

Het Prinses Christina Concours krijgt de NPO Radio 4 Prijs. Dit maakte de publieke klassieke zender vanmorgen bekend in het radioprogramma De Ochtend van 4 (KRO-NCRV), waar directeur a.i. Jochem van Eeghen van het Prinses Christina Concours te gast was. Radio 4 beloont het concours voor het streven om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren. Zondag 8 maart 2015 reikt NPO Radio 4 de prijs uit tijdens een speciaal concert in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

 

Het Prinses Christina Concours sluit met zijn activiteiten naadloos aan bij de doelstelling van de NPO Radio 4 Prijs. Het concours zet zich uitdrukkelijk in om klassieke muziek toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. NPO Radio 4 zendermanager Marwil Straat licht de jurykeuze toe: “Het concours laat kinderen en jongeren kennismaken met muziek op een open, laagdrempelige en sympathieke wijze en zorgt er zo voor dat klassieke muziek ook nieuwe generaties bereikt en raakt. Het concours vindt een mooie balans tussen zorgvuldige talentontwikkeling en het enthousiast maken van kinderen en jongeren voor klassieke muziek. Ze doen dit al meer dan veertig jaar en dit maakt het instituut tot een bijzonder en waardevol onderdeel van het Nederlandse muziekleven.”

 

NPO Radio 4 Prijs
De klassieke zender reikt de Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek aan een breder publiek presenteert. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Theo Olof, Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, Jan Willem de Vriend en Tania Kross ontvingen eerder de Radio 4 Prijs.

 

Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours laat kinderen en jongeren in Nederland kennismaken met muziek. De instelling tracht deze geweldige ambitie onder meer te verwezenlijken door het organiseren van concoursen voor jong muzikaal talent. Het concours doet dit op een open, laagdrempelige en sympathieke manier: ondersteunen en stimuleren staan voorop. De instelling organiseert optredens, workshops en cursussen die aansluiten bij de ontwikkelingsfase van de winnaars. Ook biedt het concours concertreizen naar het buitenland aan. Het Prinses Christina Concours weet tienduizenden kinderen en jongeren te bereiken met online initiatieven zoals kiesjeinstrument.nl en benniebriljant.nl (muzieklessen). De Classic Express “transporteert” de muziek letterlijk naar de scholen; in deze prettig klinkende rijdende concertzaal worden concerten gegeven door prijswinnaars van het concours. Meer dan 80.000 kinderen werden op deze manier al bereikt met klassieke muziek.

 

Meer informatie: www.nporadio4.nl


0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.