Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4877
  • opmerkingen
    1025
  • weergaven
    602831

Auteurs van dit blog

NPO FunX blijft groeien onder stadsjongeren


de redactie

566 weergaven

599dbd412749d_NPOFunX.png.ff2536fc6990c42a2b21d56a37741281.pngHet weekbereik van NPO FunX is dit jaar onder jongeren van 15 tot 35 jaar in de vier grote steden gestegen naar 19%. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van NPO FunX. De jongerenzender is daarmee de nummer vier van best beluisterde radiozenders onder stadsjongeren.


Het bereik van NPO FunX blijft groeien onder de jongste doelgroep. In drie jaar tijd is het weekbereik onder stadsjongeren van NPO FunX toegenomen met 35%. NPO FunX is veruit het best beluisterde radiostation onder stadsjongeren met een Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse achtergrond. De jongerenzender wordt het best beluisterd door jongeren tussen de 15 en 24 jaar. In deze groep is het weekbereik van NPO FunX gestegen van 17% in 2016 naar 22% in 2017. Hiermee is NPO FunX de enige radiozender die significant beter scoort onder het jongste deel van haar doelgroep.


Niels Hoogland, zendermanager NPO FunX: "We zijn nu voor het eerst in de vier grote steden onder 15-35 jarigen de best beluisterde publieke radiozender. Ik ben trots dat we weer in weekbereik zijn gestegen en NPO FunX zich opnieuw bewijst als jongste en meest diverse mediamerk van Nederland. Meer en meer jonge luisteraars weten The Sound of the City te vinden en te waarderen. Dat bewijst dat onze muziek en informatie relevant is voor onze doelgroep en hun leefwereld."


Het onderzoek is door Motivaction uitgevoerd onder 2595 autochtone, Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders tussen de 15 en 35 jaar. De onderzoeksopzet en -uitvoering voor de bereiksmeting zijn goedgekeurd door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). De resultaten zijn niet afkomstig uit het NLO en om die reden kunnen er afwijkingen zijn.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.