Jump to content

Coldplay nummer 1 in Radio Veronica's Top 1000 Allertijden 

Sign in to follow this  
de redactie

470 views

‘Viva La Vida’ van Coldplay staat dit jaar op nummer 1 in de Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Het nummer van de Britse band eindigde in 2016 nog op de tweede plaats in de hitlijst, maar kreeg dit jaar de meeste stemmen van de Radio Veronica luisteraars. Coldplay bemachtigde daarmee de nummer één positie en laat overtuigend alle grote rock en pop artiesten achter zich. De Top 1000 Allertijden is het hoogtepunt en dé grote afsluiter van de Top 1000 Allertijden maand en start morgen om 12.00 uur. Tot en met 1 december 16.00 uur is de lijst der lijsten met de grootste hits en klassiekers allertijden te horen bij het radiostation.


Top 5

  1. Coldplay – Viva La Vida
  2. Guns N’ Roses – November Rain 
  3. U2 – One
  4. Queen – Bohemian Rhapsody
  5. Michael Jackson – Thriller 


Coldplay en U2 zijn het meest succesvol in de top 100 van de Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Naast dat ze beiden in de top 3 staan, hebben ze ieder vijf noteringen bij de bovenste 100, gevolgd door Guns N’ Roses met vier noteringen. Kensington en Golden Earring zijn met ieder drie hits in de top 100 de best scorende Nederlandse acts. De hoogste nieuwe binnenkomer van de lijst is ‘Castle On The Hill’ van Ed Sheeran op nummer 36.


Top 1000 Allertijden
De Top 1000 Allertijden is van zaterdag 25 november 12.00 uur t/m vrijdag 1 december te horen bij Radio Veronica, met uitzondering van de ‘Veronica Ochtendshow met Giel’ en in de nacht. Giel hoor je zoals iedere werkdag van 06.00 tot 09.00 uur en ‘s nachts luister je naar de NonStop 1000 Allertijden. De ontknoping van de Top 1000 Allertijden is om iets voor 16.00 uur op 1 december. Aansluitend vindt het Top 1000 Allertijden – Waylon Live In Concert plaats in Ahoy. Op zaterdag 2 december zijn tussen 08.00 en 18.00 uur de 100 grootste hits uit de Top 1000 Allertijden nogmaals te horen.

Sign in to follow this  


3 Comments


Recommended Comments

Er mocht tot en met afgelopen maandag gestemd worden. Tot mijn verbazing stond de hele lijst de volgende dag in het Veronica Magazine...

Share this comment


Link to comment
1 uur geleden zei thijs5326:

Er mocht tot en met afgelopen maandag gestemd worden. Tot mijn verbazing stond de hele lijst de volgende dag in het Veronica Magazine...

Misschien van te voren al samensteld door John de Mol....... de reclameblokken moeten aansluiten bij de gedraaide platen.....buitensluiten van platen die niet binnen het profiel van Radio Veronica passen.....volgorde zo bepalen waardoor er een goede variatie is tussen ballads en rocknummers ...etc. 

De samenstelling van zo'n lijst blijft een ondoorzichtelijk proces waardoor de kans op manipulatie altijd mogelijk is. Ik zou daarom weleens met eigen ogen willen zien hoe zo'n lijst nou daadwerkelijk wordt samengesteld.

 

Gr, Melle

 

 

  • Thanks 1

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.