Spring naar bijdragen

Nederland

  • artikelen
    4901
  • opmerkingen
    1026
  • weergaven
    613691

Auteurs van dit blog

NPO Radio gezamenlijk in actie voor 3FM Serious Request 2017


de redactie

1187 weergaven

59fb2ef770fc9_3FMSeriousRequest.png.1f1d4c073852b4c853ec0d2f9a9544b1.pngZondag 24 december kun je op de radiozenders van de NPO niet om 3FM Serious Request 2017 heen. Vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn voeren de NPO radiozenders die dag gezamenlijk actie om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen. Jurgen van den Berg, Gerard Ekdom, Ab Nieuwdorp en Hans Schiffers kruipen, afwisselend, een uur lang met 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn achter de microfoon. Zo zorgen ze voor unieke radiomomenten op de laatste dag van 3FM Serious Request 2017.


NPO Radio 5
NPO Radio 5-dj Hans Schiffers bijt op zondag 24 december om 11:00 uur het spits af en rolt via de draaischijf van het Glazen Huis de studio binnen om van 11:00 tot 12:00 uur samen met Domien een uur lang radio te maken. Een ‘synchroon’ uur radio dus op NPO 3FM en Radio 5. Hans brengt wat oude fragmenten mee uit zijn tijd op, toen nog, Radio 3 en hij geeft het thema van Serious Request 2017 met muziek nog meer lading.

 
NPO Radio 1
Tijdens deze uitzending komt 3FM-dj Wijnand Speelman langs met een vrijwilliger van het Rode Kruis en gaan ze dieper in op het thema van Serious Request dit jaar: verscheurde families in conflict- en rampgebieden samenbrengen.

 
NPO Radio 4
Jurgen van den Berg maakt vervolgens plaats voor NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp en van 13:00-14:00 zijn hij en Sander de ‘gastheren’ op zowel NPO 3FM als Radio 4. Ab neemt het 9-jarige talent Evander Eijsink mee die een stuk op de piano speelt en een viooltrio brengt de werelden van 3FM en Radio 4 samen door een track van nu in een klassiek jasje te gieten.

 
NPO Radio 2
Oud Glazen Huis-bewoner Gerard Ekdom zorgt voor het afsluitende feestelijke uur van deze gezamenlijke NPO Radio-actiedag voor Serious Request 2017 en is van 16:00-17:00 uur te gast. Natuurlijk wisselt hij ervaringen uit met Domien en haalt hij herinneringen op. Bijvoorbeeld over zijn weergaloze playback-vertolking van het nummer ‘Living Doll’ van Cliff Richard en The Young Ones. Voor het Glazen Huis trad hij al meerdere keren ‘in de huid van’ en Domien vraagt hem dat ook dit jaar te doen, mits er voldoende gedoneerd wordt natuurlijk…


Na de gezamenlijke uitzendingen gaat 3FM Serious Request natuurlijk nog gewoon door met Domien, Angelique en Sander. Tot en met kerstavond 21:00 uur maken zij non-stop live radio en tv, zijn ze continue online en houden de luisteraars op de hoogte van de acties in het land voor Serious Request.

 
Stille ramp: breng ze weer samen

Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

 
3FM Serious Request
Van maandag 18 tot en met zondag 24 december 2017 komt Nederland in actie tijdens de jaarlijkse inzameling van NPO 3FM. Vanuit het Glazen Huis draaien de dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met Kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze inzamelingsacties en actievoerders op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM dj’s, bands, artiesten, luisteraars en bezoekers op het plein geven de jocks de energie die ze zo hard nodig hebben.


Sinds de allereerste editie in 2004 zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2016 bracht de actie 9.257:000 euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. Alle edities van 3FM Serious Request hebben tot nu toe in totaal 96.2 miljoen euro opgebracht.


Meer informatie: www.3fm.nl/seriousrequest

2 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

De ouderen heeb de toekomst R 5 heeft 3FM al ingehaald, R 10 is de grootste stijger in de laatste metingen.

Beleid NPO en bijna alle anderen is dus precies verkeerd.

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.