Spring naar bijdragen

Komend weekend in Nieuwsweekend en op De Perstribune van MAX


de redactie

635 weergaven

Op zaterdag 15 en zondag 16 september zijn er weer nieuwe uitzendingen van de MAX-programma's op NPO Radio 1 te horen. In Nieuwsweekend onder meer aandacht voor de vondst van een nieuwe Rembrandt. De Perstribune ontvangt zondag Brecht van Hulten en Susan Krumins. 


Nieuwsweekend - Zaterdag 15 september van 08:30 tot 11:00 uur op NPO Radio 1
Zaterdagochtend in Nieuwsweekend met Peter de Bie en Mieke van der Weij blikt politiek commentator Kees Boonman vooruit op Prinsjesdag en terug op de turbulente Europese week. Verder is Jan Six te gast om te praten over de ongelofelijke vondst van een nieuwe Rembrandt. 


Lieve Joris werd schrijfster in Afrika, waar ze haar hart aan verpandde. Voor haar nieuwste boek ging ze terug naar haar geboortedorp: Neerpelt. Tot slot een antwoord op de vraag waarom het zo moeilijk is een vlieg dood te slaan. Wageningse wetenschappers hebben het geheim van het succes van de vlieg ontrafeld.


De Perstribune - Zondag 16 september van 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 1
Brecht van Hulten, te gast in het eerste uur van De Perstribune, is vooral bekend van het consumentenprogramma Kassa, dat ze sinds 2011 presenteert. Eerder was Van Hulten onder meer het gezicht van het Jeugdjournaal en Goedemorgen Nederland. Komende week is ze te zien in de documentaire Dancer op Lowlands, over de Oekraïense danser Sergei Polunin die Van Hulten persoonlijk naar Nederland haalde voor een optreden op muziekfestival Lowlands.


Susan Krumins (ook bekend onder haar meisjesnaam Susan Kuijken), te gast in het sportuur van De Perstribune, behaalde op het afgelopen EK in Berlijn een verrassende zilveren medaille op de tien kilometer. Televisiekijkend Nederland zag haar op indrukwekkende wijze over de finish komen. Na het Europese zilver, richt Krumins haar vizier nu op een medaille op het WK én op een olympische plak.


In De Perstribune werpt mediakenner Ron Vergouwen een blik op de mediaontwikkelingen uit heden en verleden. De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.


Over MAX op NPO Radio 1
Met Nieuwsweekend, De Perstribune en Nachtzuster is MAX te horen op NPO Radio 1. Dé nieuws- en sportzender van de Nederlandse Publieke Omroep is te beluisteren via ether, kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

 

Foto: Peter de Bie en Mieke van der Weij (MAX / Nico Kroon)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.