Spring naar bijdragen

Kink FM komt op 1 februari 2019 terug; Michiel Veenstra programmaleider


Harmen

2012 weergaven

Vandaag, exact 7 jaar na het verdwijnen van Kink FM op 1 oktober 2011 en 23 jaar na de oprichting (1 oktober 1995), maken we bekend dat hét alternatieve rockstation van Nederland vanaf 1 februari 2019 weer zeven dagen in de week te beluisteren zal zijn, om te beginnen via internet, streamingdiensten en podcasts.

 

Kink FM wordt kortweg KINK.

Als programmadirecteur van het nieuwe KINK is Michiel Veenstra aangesteld. Hij zal inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor alle lineaire en on demand uitzendingen. Daarnaast zal hij ook als dj programma's gaan maken voor KINK.

 

Veenstra was van 2000 tot 2003 ook al te horen op Kink FM. Vanaf 2005 tot heden was hij dagelijks te horen op 3FM en presenteerde regelmatig muziekprogramma’s op tv voor de publieke omroep. “Het was me al jaren een doorn in het oor dat er geen station meer bestond zoals Kink FM”, licht Veenstra toe. “Er is in het huidige radiolandschap geen serieus vast honk voor liefhebbers van alternatieve popmuziek. De tijd is rijp voor een eigentijds platform waar deze muziek 24 uur per dag te horen is op zowel live radio als via on demand streamingdiensten en podcasts. Bij het nieuwe KINK komen muziek en tech samen en het is een grote eer dat ik deze legendarische radionaam mede nieuw leven mag inblazen”.

 

Kink FM was vandaag, 23 jaar geleden voor het eerst te horen. Het station dat zich richtte op alternative rock en alleen te horen was via de kabel, was een initiatief van Veronica en groeide al snel uit tot het enige en meest populaire alternatieve station van Nederland met een grote schare trouwe fans. Bekende DJ's waren onder meer Arjen Grolleman, Def P, Floortje Dessing, Alfred Lagarde, Leon Verdonschot, Isabelle Brinkman, Martijn Biemans, Mark van der Molen e.v.a.

 

Eén van de initiatiefnemers van de herstart is Leon Ramakers, oud-directeur van Mojo Concerts en nu verbonden als adviseur aan de concertorganisator. (Zijn aandeelhouderschap van KINK is nadrukkelijk privė.) Ramakers was al eerder aandeelhouder van Kink FM en hecht grote waarde aan het bestaan van een radiostation dat zich op een moderne wijze richt op de liefhebbers van alternative rock en bijdraagt aan de popcultuur in Nederland.

 

Binnenkort wordt de volledige programmering van het nieuwe KINK bekendgemaakt.

 

(foto: Nathan Reinds)

1 Opmerking


Aanbevolen antwoorden

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.