Spring naar bijdragen

Alles over fietsen in speciaal NTR-programma op NPO Radio 1


de redactie

630 weergaven

Je zou het misschien niet zeggen, maar het lijkt erop dat er steeds minder wordt gefietst in Nederland fietsland. Is het nog wel zo vanzelfsprekend dat kinderen leren fietsen? Deze en andere trends komen aan de orde in het NTR-radioprogramma Fietsend het jaar uit. Op zaterdag 29 december van 19.00-22.00 uur, live vanuit Velorama in Nijmegen.


Fietsend het jaar wordt gemaakt door programmamaker en fietser Jeroen Dirks. Medepresentator is ex-profwielrenster Marijn de Vries. Rachel Kramer speelt live muziek van haar debuutalbum Home.


Veilig Verkeer Nederland sloeg alarm in april dit jaar: kinderen worden steeds vaker met de auto of de bakfiets naar school gebracht; ze leren niet eens meer om te fietsen. Maar cijfers waren er nog niet. Fietsonderzoeker Ineke Spapé presenteert ze voor het eerst in Fietsend het jaar uit.


Ook te gast Lotta Crok (8), de eerste junior-fietsburgemeester ter wereld. Zij vindt dat er óók OV-fietsen voor kinderen moeten komen. Fietsprofessor Marco te Brömmelstroet is bezorgd over alles (e-bikes, speed-pedelecs, steps…) wat er tegenwoordig op het fietspad rondrijdt. Hij bespreekt mogelijke oplossingen met de Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens. Zij werkt aan een netwerk van fietssnelwegen.
 

Directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond vraagt zich af waarom de fiets niet wordt genoemd in het klimaatakkoord. En fietsforens en verpleegkundige Wim van der Leij tracht zijn collega´s bij het UMCG op de fiets te krijgen. Gaat dat lukken, nu staatssecretaris Stientje van Veldhoven 100 miljoen beschikbaar stelt om 200.000 forensen over te laten stappen op de fiets?


Kor van Hulten schuift aan. Hij is de eerste (en enige) die ooit over Antarctica fietste. Aandacht voor zijn ervaringen en die van andere wereldfietsers. Daarover gesproken: we zijn ook heel benieuwd naar jouw stoere fietsreisverhaal van 2018: spreek het in via de NPO Radio 1-app. De mooiste verhalen krijgen een plek in het programma en worden beloond met een unieke, onverslijtbare poncho.

Uitzending: zaterdag 29 december 2018, van 19:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 1


Foto: Junior-fietsburgemeester Lotta Crok (NTR)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.