Jump to content

Plannen Stichting Vrienden Veronicaschip


hans knot

1,885 views

Recentelijk is een Stichting, genaamd ‘Vrienden van het Veronicaschip’ opgericht met als doel in het ‘jaar van 100 jaar radio’ en 60 jaar na oprichting van en 45 jaar na sluiting van de zeezender Veronica, het voormalige zendschip van dit station terug naar zee te brengen. Het gaat hierbij om de Norderney en het is de bedoeling het schip voor een periode van een maand, augustus, terug te brengen naar haar oude ankerpositie, 3 mijl uit de kust van Scheveningen.

 

Het ligt in de bedoeling in augustus 2019 opnieuw vanaf het zendschip programma’s te gaan verzorgen ten bate van alle generaties artiesten, luisteraars en medewerkers. Hierna kan dit tijdperk voorgoed worden afgesloten.

 

De eigenaar van het zendschip heeft toestemming gegeven en medewerking toegezegd om het plan tot realiteit te kunnen brengen. Het thema zal zijn: ‘Oud ontmoet nieuw’. Het is immers nog het enige radioschip dat uit die tijd nog in goede conditie verkeert, waardoor het geheel mogelijk kan worden. Duidelijk kan worden gesproken dat we hebben te maken met een stuk cultureel erfgoed.

 

Velen uit die tijd zijn al niet meer onder ons, echter velen leven nog. De start, destijds van Radio Veronica, was de beginperiode van radio vanaf zee voor de Nederlandse kust en tevens het begin van de commerciële radio, zoals we dat vandaag de dag nog kennen. Het lijkt ons uniek nog één keer de tijd van toen te herbeleven.

 

Het project zal plaatsvinden mits er vanuit diverse hoeken medewerking zal worden verleend. Te denken valt daarbij aan het ministerie WVC, voorheen CRM; bedrijven; instellingen; particuliere donaties en medewerking vanuit bestaande omroeporganisaties.

 

Uiteraard zit er een flinke kostenplaat achter dit project. Het schip dient vooraf zeewaardig te worden gemaakt en alle geldende regels voor het verankeren van een schip voor de kust dienen te worden uitgevoerd. Bij voldoende financiële middelen wordt het schip, na afloop van het geplande project, door de stichting ‘Vrienden van het Veronicaschip’ aanbesteed en vervolgens ter beschikking gesteld aan het pop museum RockArt (Jaap Schut), dat in Hoek van Holland is gevestigd. Eventuele financiële middelen, die over zijn, na het wel of niet doorgaan van het project, zullen worden geschonken aan KIKA, (Kinderen Kankervrij).

 

1 maart, 2019.

 

Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Veronicaschip.

www.stichtinghetveronicaschip.nl

info@stichtinghetveronicaschip.nl

 

Donaties door supporters en fans van Veronica kunnen worden gedaan op de rekening van de stichting, de gegevens zijn terug te vinden op bovengenoemde website.

 

Foto: Copyright Hans Knot

  • Like 5

1 Comment


Recommended Comments

Het kan nog veel mooier:

Probeer eens de 1566 kHz te huren van Vahon, en die vanaf het schip uit te zenden. Dat is toevallig............. 192 meter!!

(Eventueel de 192 vanaf land, Nootdorp).

Met 1 kW bereik je minstens hele Randstad.

 

Heb ik de 1584 dan mag je die gebruiken, mits AT toestemt, kan ook met 1 kW.

Hoe dan ook zal ik het programma op 1584 overnemen, ovb verkrijgen vergunning.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.