Spring naar bijdragen

Qmusic en Joe groeien allebei in nieuwe luistercijfers


de redactie

574 weergaven

Qmusic stijgt bij het brede publiek (12+): van 11,1% naar 11,5% marktaandeel en blijft de tweede grootste radiozender in Vlaanderen. Qmusic bereikt ook de meeste Vlamingen tussen 18 en 54 jaar: bijna 600.000 (598.180) elke dag. Op de zenderdoelgroep 18- tot 44-jarigen behoudt Qmusic een stabiele positie met 19,6% marktaandeel.


Joe staat sterk bij de zenderdoelgroep 35-54 jarigen en groeit stevig door van 11,3% naar 14,2% marktaandeel. Bij het algemene publiek in Vlaanderen (12+) gaat Joe van 8,7% naar 8,9% marktaandeel.


Dit alles blijkt uit de nieuwe CIM-luistercijfers van de periode van 1 januari 2019 tot en met 30 april 2019, die vandaag, woensdag 26 juni, bekendgemaakt zijn.


An Caers, directeur radio: "Qmusic en Joe zetten mooie luistercijfers neer en daar zijn we blij mee aan de start van de bruisende zomer. Qmusic bereikt elke dag 822.000 Vlamingen via radio en meer dan ooit ook via social media of unieke events zoals de eerste succesvolle editie van de Q-MasQuerade. Het is ook goed om te zien dat de luistercijfers aantonen dat onze twee radiozenders mooi complementair naast elkaar staan. Dit voorjaar vierden we 10 jaar Joe en het is duidelijk dat de radiozender de harten heeft veroverd van de frisse veertiger."


Robin Vissenaekens, programmadirecteur Qmusic en Joe, blikt vooruit naar de zomer: "Je kan je niet beter voorbereiden op de zomer dan met onze foute week die nu loopt bij Qmusic, met vrijdag het allergrootste foutste feest. Nog geen 24 uur later openen we met Qmusic voor de twaalfde keer een gloednieuw Q-Beach House om 9 weken lang zomerradio te maken op het strand van Oostende. Joe trekt met de Joe-ijskar en de Joe-dj's door heel het land om verkoeling te bieden met lekkere ijsjes."

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.