Jump to content

Qmusic marktleider onder mannen en tijdens Top 40

Sign in to follow this  
de redactie

370 views

De nieuwste luistercijfermeting laat zien dat Qmusic in de doelgroep 20-49 jaar weer fors is gestegen, van 14,5% marktaandeel in dezelfde periode vorig jaar naar 15,8% nu. Dit is de beste meting ooit voor de periode juli/augustus. De Top 40 is zelfs marktleider: met 16,0% marktaandeel bewijst de hitlijst zich als meest relevante van Nederland.  


De ochtendshow weet gemiddeld 15,2% van alle luisteraars te boeien. Vorig jaar was dit cijfer nog aanzienlijk lager, toen de vorige ochtendshow een marktaandeel van 12,5% noteerde. Ook de middagshow stijgt ten opzichte van vorig jaar.


Marktleider mannen
Qmusic is voor het eerst sinds zijn bestaan de populairste radiozender onder mannen, met een marktaandeel van 14,7%. Het is nog niet eerder voorgekomen dat de zender in de doelgroep mannen 20-49 jaar de grootste was. In de jongere doelgroep 20-34 jaar is Qmusic ook marktleider.


Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: "We verstevigen onze positie in het radiolandschap. Het is mooi om te zien dat de mannelijke luisteraar onze programmering meer waardeert dan ooit. Bovendien toont de Top 40 wederom de meest relevante hitlijst te zijn."

  • Sad 1
Sign in to follow this  


3 Comments


Recommended Comments

Blijkt maar weer hoe oliedom het van Radio 538/Talpa was om het contract met de Stichting Nederlandse Top 40 niet te verlengen, waardoor concurrent Qmusic er nu met de buit vandoor gaat ....

Share this comment


Link to comment
Op 25-9-2019 om 12:41 zei melle:

 concurrent Qmusic er nu met de buit vandoor gaat ....

Hoezo, ze draaien daar toch alleen maar top 40 rotzooi...

  • Sad 1

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.