Spring naar bijdragen

Luisteraars 538 bezorgen Nielson TOP 50 Award


de redactie

598 weergaven

Luisteraars van 538 brachten begin dit jaar massaal hun stem uit om Nielson zijn single ‘IJskoud’ op één te krijgen in de 538 TOP 50. De zanger zou een tatoeage laten zetten als het lukte en loste die belofte in toen IJskoud een nummer 1-hit werd. En daarom werd Nielson zojuist in 'De Coen en Sander Show' verrast met een 538 TOP 50 Award in de categorie Member Favorite. Nielson ontving de award geheel in stijl van zijn hitsingle: bevroren en dus ijskoud.


538 juryrapport: “'IJskoud' is de eerste, grote hit waarmee Nielson een andere, persoonlijke kant van zichzelf heeft laten zien. Door het weglaten van zijn meest comfortabele instrument, de gitaar, heeft hij een hele nieuwe sound neergezet. Deze is direct groots omarmd door het Nederlandse publiek en met name de 538 Members. Zij zorgden ervoor dat de zanger als hoogst genoteerde Nederlander in de allereerste 538 TOP 50 stond en uiteindelijk binnen no-time met een overweldigende hoeveelheid stemmen naar de eerste positie steeg."


De award is de tweede TOP 50 Award die deze maand wordt uitgereikt. Eerder ontving zangeres Mabel al een 538 TOP 50 Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.


538 TOP 50 LIVE Maand
Radio 538 staat heel oktober in het teken van de grootste artiesten: LIVE. Luisteraars maken kans op toegang tot exclusieve showcases van Davina Michelle en Armin van Buuren. Ook brengen artiesten een bezoek aan de 538-studio voor live covers en luisteraars maken kans op concerttickets voor Shawn Mendes, David Guetta en een grote artiest die later tijdens de 538 TOP 50 LIVE Maand bekend wordt gemaakt.


538 TOP 50
De 538 TOP 50 is de meest actuele hitlijst van Nederland. De lijst wordt dagelijks samengesteld op basis van streamingcijfers, airplay van alle Nederlandse radiostations en de favorieten van 538 Members die invloed uitoefenen door te stemmen. Op deze manier weerspiegelt de lijst de daadwerkelijke populariteit van de muziek bij het publiek. De 538 TOP 50 wordt gepresenteerd door Ivo van Breukelen en is iedere vrijdagmiddag van 14:00 uur tot 18:00 uur te horen op 538. Daarnaast neemt Barend van Deelen iedere maandag tot en met donderdag tijdens zijn programma om 19:00 uur de belangrijkste verschuivingen en opvallende tracks horende bij het nieuws van die dag door tijdens de Mobiel.nl Dag Top 5.


Afbeelding: Nielson (foto 538)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.