Jump to content

‘Hoe Het Danst’ op nummer 1 in De Favoriete 1000 van Qmusic


de redactie

1,604 views

‘Hoe Het Danst’ van Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren is hét favoriete nummer van de Qmusic-luisteraars, dat maakte het avondspitsduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe zonet bekend op de radio. “De allereerste ‘De Favoriete 1000’ was een groot muzikaal feest. Onze luisteraars hebben massaal gestemd op de nummers die iets voor hen betekenen of waar ze een goede herinnering aan hebben. ‘Hoe Het Danst’ was dé zomerhit van 2019 en dat is duidelijk blijven hangen”, vertelde Maarten.
 
Een hele week lang hoorden de luisteraars hun 1000 favoriete nummers, van vroeger tot nu, tijdens de eerste editie van De Favoriete 1000. ‘Hoe Het Danst’ haalde het van ‘Wake Me Up’ van Avicii (nummer 2) en 'Bohemian Rhapsody' van Queen (nummer 3). Niels Destadsbader mag zich de hoogst genoteerde Belg in De Favoriete 1000 noemen. Zijn Liefde voor Muziek-cover ‘Verover Mij' werd op de vierde plaats gestemd door de Qmusic-luisteraars.
 

Clouseau mag zich dan weer de artiest van eigen bodem noemen met de meeste noteringen. Koen en Kris staan met 13 nummers in De Favoriete 1000. ‘Afscheid Van Een Vriend’ is het favoriete Clouseau-nummer van de Qmusic-luisteraars en komt op plaats 24 terecht.
 

P!nk is de populairste artiest bij de Qmusic-luisteraars. Ze werd maar liefst 15 keer in De Favoriete 1000 gestemd met als hoogst genoteerde song de live-versie van 'Dear Mr. President', die P!nk in 2006 bracht op de Q-showcase en toen een dikke nummer 1-hit werd.


P!nk wordt op de voet gevolgd door Coldplay en Rihanna, die allebei 14 noteringen achter hun naam hebben staan. Maarten en Dorothee belden Coldplay-frontman Chris Martin op om hem het goede nieuws te melden en die laatste had een nieuwtje te vertellen: “Over anderhalf jaar komen we terug naar België.”


De top 10 van De Favoriete 1000:

 1. Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren - Hoe Het Danst
 2. Avicii - Wake Me Up
 3. Queen - Bohemian Rhapsody
 4. Niels Destadsbader - Verover Mij
 5. Coldplay - Fix You
 6. Ed Sheeran - Perfect
 7. Linkin Park - In The End
 8. P!nk - Dear Mr. President
 9. AC/DC - Thunderstruck

 

 

 

Afbeelding: foto Qmusic


 

 • Sad 1

2 Comments


Recommended Comments

1 uur geleden zei Marco Koops:

dat bewijst helaas wel weer het niveau van deze luisteraars☹️.....

 

Wordt tijd dat je eens wat anders gaat doen, we weten nu inmiddels wel dat alles wat met Qmusic te maken heeft niet jou ding is.

 • Haha 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...