Spring naar bijdragen

Top 40 Awards keren terug: grootser en met meer prijzen


de redactie

1000 weergaven

Op 10 januari vindt bij Qmusic de uitreiking van de Top 40 Awards van dit jaar en het decennium plaats. Bij de aftrap van de Top 40 bij Qmusic begin dit jaar werden voor het eerst tijdens een show de Top 40 Awards uitgereikt. Nu wordt de uitreiking uitgebreid, met een awardshow vol spectaculaire optredens en naast de awards voor de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar ook prijzen voor het afgelopen decennium.


Presentator van de Top 40 en de awardshow Domien Verschuuren kijkt uit naar de uitreiking: "Het wordt een mooie show om de muziekindustrie te vieren, met spectaculaire optredens van succesvolle acts uit de Top 40. Na de lancering van begin dit jaar gooien we er nog een flinke schep bovenop!"


Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, laat weten: "Met de Top 40 Awards zetten we de muziekindustrie in het zonnetje in een tijd waarin het aandeel aan Nederlandse hits groter is dan ooit. De Top 40 Awards zijn publieksprijzen: er is geen jury, maar de noteringen en populariteit bezorgen de nummers en artiesten een aantal punten. Wie het hoogst scoort wint de felbegeerde award."


Dave Minneboo, programmadirecteur Qmusic, voegt toe: "We hebben de ambitie om de Top 40 Awards de komende jaren uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend spektakel, zoals je vroeger - in de glorietijd - de TMF Awards had. De Top 40 is dé hitlijst van Nederland, dus daaraan koppelen we prijzen die een belangrijke graadmeter zijn voor de muziekindustrie. En vooral ook een feest voor de luisteraars en trouwe fans."


Er gaan geen tickets in de verkoop. Luisteraars kunnen via Qmusic kaarten winnen voor deze exclusieve awardshow. Enkele categorieën zijn: Beste Nieuwkomer, Beste Artiest van het Jaar, Beste Nummer van het Jaar en Beste Nummer van het Decennium. De Top 40 Awards vinden op 10 januari plaats in de concertzaal bij Qmusic in Amsterdam. Artiesten die komen optreden worden later bekend gemaakt.


Afbeelding: Domien Verschuuren (foto Qmusic)

  • Treurig 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.