Spring naar bijdragen

Schindler’s List op 1 in NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40


de redactie

1112 weergaven

Schindler’s List van componist John Williams staat dit jaar op de eerste plaats in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40. Nummer twee is de soundtrack Once Upon A Time In The West van Ennio Morricone, die vorig jaar nog de lijst aanvoerde. De derde plek is voor de muziek van Star Wars, eveneens van John Williams.
 

De Filmmuziek Top 40 wordt vrijdag 7 februari van 12.00 tot 17.00 uur uitgezonden op NPO Radio 4. Presentatie: Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor. De lijst is samengesteld door de luisteraars, die in aanloop naar de NPO Radio 4 Filmmuziekweek konden stemmen op de mooiste soundtracks. De complete Top 40 is te vinden op nporadio4.nl/filmmuziek.


Stijgers
Tot de stijgers in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 behoren dit jaar de soundtracks van The King’s Speech (zeven posities hoger dan vorig jaar), Out Of Africa (zes plaatsen gestegen) en 1492: Conquest Of Paradise (vijf punten winst). Hoogste nieuwe binnenkomer is de muziek van The Hobbit op 30.


Hofleveranciers
De hoogste notering van eigen bodem is voor Rogier van Otterloo, die met Soldaat Van Oranje op de zesde plaats staat. Hofleveranciers zijn dit jaar de componisten John Williams en Hans Zimmer, met ieder zes noteringen. De hoogste plaats van Zimmer is Pirates Of The Caribbean op 5. Ennio Morricone is vier keer vertegenwoordigd in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40.


De NPO Radio 4-presentatoren Ab Nieuwdorp en Sander Zwiep maakten vandaag in het programma De Klassieken de lijst bekend. Sander speelde de top 5 van de Filmmuziek Top 40 op de piano. Kijk hier voor de beelden.


Podcast Morricone
Presentator Jet Berkhout gaat in het licht van de NPO Radio 4 Filmmuziekweek in een podcast op zoek naar de wereldberoemde componist Ennio Morricone. Wanneer Berkhout ontdekt dat hij tot op zijn negentigste nog door Europa toerde om te dirigeren, wil ze meer over hem weten. In de zesdelige podcast Alle wegen leiden naar Morricone neemt zij de luisteraar mee in haar zoektocht naar deze levende legende, die elk jaar hoog in de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 staat. De podcast is te beluisteren via nporadio4.nl/podcasts/ en de bekende podcastplatforms.


Foto: Nathan Engel (Pexels)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.