Jump to content

RTV Drenthe stapt ook over op OmniPlayer


de redactie

1687 views

Met de ingebruikname van OmniPlayer is RTV Drenthe de negende regionale omroep die overstapt op OmniPlayer, het radio automatiseringssysteem van M&I. Hiermee heeft de technologische vernieuwing, die de omroep op meerdere fronten heeft ingezet, weer een grote stap gemaakt. De eerste uitzendingen met OmniPlayer bij RTV Drenthe zijn eind mei succesvol verlopen.


"We zijn blij dat met de introductie van OmniPlayer onze radio-uitzendingen weer een extra stimulans krijgen", zegt Martijn Woering, projectleider en coördinator audiotechniek van RTV Drenthe. "We hebben voor OmniPlayer gekozen, omdat het stabiliteit en gebruikersvriendelijkheid weet te koppelen aan een duidelijke en realistische visie op de toekomst. De geïntegreerde audio editor geeft onze redactie mogelijkheden om snel en gemakkelijk items te monteren en beschikbaar te stellen voor uitzending of online. Tegelijk zijn onze dj's en technici blij met de mogelijkheden die er zijn met onder meer Spotify-integratie en een uitgebreide mix-editor. Bovendien kunnen we moeiteloos terugvallen op het 24/7 supportteam van M&I". 


"Fijn om RTV Drenthe toe te kunnen voegen als OmniPlayer-klant. We hebben over een langere periode gesprekken gevoerd, waarbij niet alleen de huidige situatie maar ook de wensen voor de toekomst aan de orde kwamen. De input van de technici en programmamakers proberen we zoveel mogelijk mee te nemen in OmniPlayer 3.0 die later dit jaar zal worden uitgebracht", aldus Peter van Klei, commercieel directeur van OmniPlayer
 

Van Klei vervolgt: "Omniplayer 3.0 zal de weerspiegeling zijn van veel wensen die op dit moment bij onze klanten leven, op het gebied van veiligheid, remote werken in tijden van corona, 2FA-authenticatie, intelligente zoekmachines en de gelijktijdige productie voor verschillende online media. Ook is OmniPlayer 3.0 uitgerust met een open API, zodat er eenvoudig koppelingen kunnen worden gemaakt met andere datastromen, zoals music scheduling en traffic. Klanten zouden door middel van de API hun eigen thin client kunnen maken, met eigen branding. Maar tegelijkertijd blijft de bestaande workflow, de succesformule van OmniPlayer, ook bestaan. Wij willen klanten niks opleggen, maar toch ook de mogelijkheid bieden nieuwe technologieën te gebruiken zonder de oude en vertrouwde werkwijze te moeten loslaten. OmniPlayer 3.0 beschikt ook nog over uitgebreide browser functionaliteit met advanced audio features, speech2text conversie en visual radio-opties".


Over OmniPlayer
OmniPlayer uit Hilversum is dé leverancier in Nederland voor radio-automatisering en levert met zijn software een state of the art-product dat alle facetten van radiomaken in zich heeft. OmniPlayer zorgt ervoor dat journalisten sneller items kunnen monteren, dj’s probleemloos een radioshow kunnen presenteren en dat technici ondersteund worden waar nodig en vrijheid behouden wanneer gewenst.


Afbeelding: RTV Drenthe (foto OmniPlayer)

  • reaction_title_5 1

4 Comments


Recommended Comments

Na de op- en aan- merkingen van Patrick Kicken e.a. op Spreekbuis.nl  kon Peter wel een "opkicker" gebruiken...............

 

PS. Ik zie geen pickup.......................hi

  • reaction_title_1 1
  • reaction_title_3 1
Link to comment

Ja, Ruud, maar het komt weer terug hoor !  We noemen dat nu "vintage".

En dan vragen ze jou en mij weer om het uit te leggen.

 

Ik was vorig jaar in de studio en vroeg aan de technicus hoe gaat dat nu als ik een single of LP meeneem?.

Ja, dan moet je effe van te voren bellen. Moet ik een PU in de kast opzoeken.  Hopelijk is dat nu veranderd.

Link to comment
1 uur geleden zei Juul:

Hopelijk is dat nu veranderd.

 

Elke vrijdagavond tussen 1800-2000 draait Wouter van der Goes op NPO Radio 2 alleen muziek van vinyl.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...