Jump to content

Boekrecensie: Mi Amigo - De Vlaamse Tack van de zeezenders


de redactie

2843 views

Het fenomeen "zeezenders" is al bijna drie decennia geschiedenis. Des te meer boeken over dit fascinerende tijdperk er jaar na jaar verschijnen. Het laatste werk van Ferry Eden valt ongetwijfeld op en is een must voor alle geïnteresseerden. 

 

De eerste keer dat ik het in mijn hand hield, had ik het gevoel dat het kerstmis was. Allereerst valt het groter dan A4-formaat positief op. Een harde kaft bevat de 200 pagina’s aan glanzend papier. De tekst, geschreven in het Nederlands, is prettig om te lezen en bevat talloze details. Ferry Eden, een jarenlange medewerker van Mi Amigo en dus een bevestigde expert, heeft vele collega's geïnterviewd en een prachtige caleidoscoop gemaakt van dit spannende verhaal van het Vlaamse radiostation met voornamelijk Nederlandse disc jockeys. 


We vinden exclusieve bijdragen van bekende persoonlijkheden als Marc Jacobs, Norbert, Ton Schipper, Will van der Steen en Adriaan van Landschoot. Ferry Eden laat geen enkel detail buiten beschouwing, beschrijft de technische aspecten, het schip, de collega's en medewerkers aan land en op zee en legt de geschiedenis van de MV Mi Amigo in het bijzonder in detail vast. 


Natuurlijk ontbreekt ook het avontuurlijke verhaal van de MV Magdalena niet. Meer dan 500 foto's (vaak in kleur en niet eerder gepubliceerd) geven het geheel zijn bijzondere karakter. 


HetMiAmigoBoek.png.9e130e0dbd6808b3dbf51478dc99d20c.pngIn de loop van bijna vijf decennia zijn door mij in mijn boekenkast veel boeken op het gebied van offshore radio verzameld. Ik neem er steeds weer een paar in mijn handen om ze te lezen en door te bladeren, bijvoorbeeld Gerry Bishop's "Offshore Radio". Ferry Eden's nieuwe boek zal daar beslist een van zijn.

 

Dr. Martin van der Ven.

 

 


Het boek Mi Amigo - De Vlaamse Tack van de zeezenders is te bestelen op www.miamigoboek.eu.

 

Afbeelding: Ferry Eden op de MV Mi Amigo (foto Stevie Gordon)

3 Comments


Recommended Comments

Heel zeker mee eens. Het is een prachtig boek. Het leest vlot. En een man als Ferry heeft alles van dichtbij meegemaakt. Weken op het schip, in moeilijke omstandigheden programma's gemaakt. En laat ons eerlijk zijn, de programma's van Ferry waren echt top.

Het was één van mijn favorieten. Ik heb het geluk gehad Ferry en Ad te ontmoeten op de Ross, mijn geluk kon niet op. Ferry gaf een rondleiding op het schip en Ad gaf ons de gelegenheid iets in te spreken die daags nadien op antenne kwam. Een mooie reis was het dank zij Leendert.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.