Spring naar bijdragen

KRO-NCRV overhandigt 63.216 handtekeningen aan Minister Schouten voor beschermde status bij


de redactie

868 weergaven

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft zojuist 63.216 handtekeningen in ontvangst genomen uit handen van KRO-NCRV DJ Stefan Stasse en Binnenstebuiten chef-kok en imker Ramon Brugman. De handtekeningen zijn verzameld tijdens de KRO-NCRV Bee Friendly campagne, waarmee de omroep aandacht vraagt voor de essentiële rol van de wilde bij voor onze voedselproductie. Deze handtekeningenactie is onderdeel van het burgerinitiatief om alle wilde bijensoorten in Nederland op te nemen op de lijst beschermde diersoorten, conform de Wet Natuurbescherming.
  
Wilde bij essentieel voor bestuiving van voedselgewassen

De afgelopen maanden hebben onder andere radio DJ Stefan Stasse en BinnensteBuiten chef-kok (en imker) Ramon Brugman zich ingezet voor de wilde bij. En dat was hard nodig. Er zijn steeds minder bloemen door onder andere overproductie in de landbouw en door ‘tegeltuinen’ in woonwijken. Zo kunnen de bijen niet meer zorgen voor bestuiving van onze voedselgewassen, zoals appels, aardbeien, paprika’s en komkommers. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.
  
KRO-NCRV maakte eerder al bekend 2.500.000 m2 grond bij-vriendelijk gemaakt te hebben door bloemzaad te verspreiden. Dit aantal is vergelijkbaar met een oppervlak van 390 voetbalvelden. Mensen konden zaadzakjes en lespakketten aanvragen of het burgerinitiatief tekenen, 1 miljoen zaadzakjes zijn aangevraagd. Het initiatiefvoorstel wordt nu bekeken door de commissie voor de Verzoekschriften en Burgerinitiatieven. Wanneer deze aan alle voorwaarden voldoet, wordt het voorstel in behandeling genomen. 


Afbeelding: Minister Carola Schouten, Ramon Brugman en Stefan Stasse (Foto Bullet-ray van Olphen)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.