Spring naar bijdragen

Jordi Warners presenteert zaterdag een uur in het Drents op Qmusic


de redactie

728 weergaven

Het begon als grap in de middagshow van Domien Verschuuren, maar gaat nu echt gebeuren. Aanstaande zaterdag presenteert Qmusic-dj Jordi Warners van 19:00 tot 20:00 uur een uur lang in het Drents.


Collega Domien Verschuuren deed onlangs in de middagshow een poging om Drents te praten en bakte er niets van. Toen Jordi het even goed voordeed, stroomden de positieve reacties binnen. Toen ook een oproep op Instagram veel teweeg bracht, is besloten om eenmalig een uur in het Drents in te plannen.


Jordi Warners: “Als ik thuis ben praat ik vrijwel altijd plat en slik ik weer de ’n’ in. Ik ben benieuwd hoe dat gaat klinken op de radio. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het Drentse uurtje op Q. Leuk dat ik wat van mijn achtergrond kan laten horen en de niet-Drentse Nederlanders kennis kan laten maken met ons mooie dialect.”


Mooi Wark
Jordi gaat het Drentse uurtje niet alleen doen. Zo komt onder anderen de trots van Drenthe, de band Mooi Wark, langs om hun nummer ‘In De Blote Kont’ live te spelen. Ook presentatrice van RTV Drenthe Loes van der Laan komt langs om in het dialect een weerbericht te presenteren.


Voor mensen uit de noordelijke contreien, zoals Groningers, Friezen en mensen uit de achterhoek is het uurtje volgens de dj prima te verstaan. Voor de andere luisteraars zorgt Jordi voor genoeg duiding.


Jordi Warners is op zaterdag te horen tussen 18:00 en 22:00 uur en op zondag tussen 18:00 en 21:00 uur. Op 12 september presenteert hij tussen 19:00 en 20:00 uur een uurtje in het Drents, direct na het Foute Uur. 


Afbeelding: Jordi Warners (foto Qmusic)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.