Jump to content

Jordi Warners presenteert zaterdag een uur in het Drents op Qmusic


de redactie

459 views

Het begon als grap in de middagshow van Domien Verschuuren, maar gaat nu echt gebeuren. Aanstaande zaterdag presenteert Qmusic-dj Jordi Warners van 19:00 tot 20:00 uur een uur lang in het Drents.


Collega Domien Verschuuren deed onlangs in de middagshow een poging om Drents te praten en bakte er niets van. Toen Jordi het even goed voordeed, stroomden de positieve reacties binnen. Toen ook een oproep op Instagram veel teweeg bracht, is besloten om eenmalig een uur in het Drents in te plannen.


Jordi Warners: “Als ik thuis ben praat ik vrijwel altijd plat en slik ik weer de ’n’ in. Ik ben benieuwd hoe dat gaat klinken op de radio. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het Drentse uurtje op Q. Leuk dat ik wat van mijn achtergrond kan laten horen en de niet-Drentse Nederlanders kennis kan laten maken met ons mooie dialect.”


Mooi Wark
Jordi gaat het Drentse uurtje niet alleen doen. Zo komt onder anderen de trots van Drenthe, de band Mooi Wark, langs om hun nummer ‘In De Blote Kont’ live te spelen. Ook presentatrice van RTV Drenthe Loes van der Laan komt langs om in het dialect een weerbericht te presenteren.


Voor mensen uit de noordelijke contreien, zoals Groningers, Friezen en mensen uit de achterhoek is het uurtje volgens de dj prima te verstaan. Voor de andere luisteraars zorgt Jordi voor genoeg duiding.


Jordi Warners is op zaterdag te horen tussen 18:00 en 22:00 uur en op zondag tussen 18:00 en 21:00 uur. Op 12 september presenteert hij tussen 19:00 en 20:00 uur een uurtje in het Drents, direct na het Foute Uur. 


Afbeelding: Jordi Warners (foto Qmusic)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.