Jump to content

Radio Rijnmond best beluisterde nieuwszender in de regio


de redactie

333 views

De regionale omroep Rijnmond realiseert op radio in de meetperiode juli-augustus 2020 een marktaandeel van 10,7%. Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers van NLO/GfK. Dit marktaandeel betekent dat 10,7% van alle radioluisteraars in de regio Zuid-Holland Zuid van 10 jaar en ouder op Radio Rijnmond 93.4FM heeft afgestemd. Hiermee is Radio Rijnmond de beste beluisterde nieuwszender in de regio. 


Met dit huidige marktaandeel weet het regionale radiostation vijf maanden achtereen een marktaandeel van boven de 10% te behalen.

 
In de regio Zuid-Holland Zuid is Radio Rijnmond bijna net zo populair als de 3 bekende landelijke muziekzenders. Radio 538 is marktleider met een 13,4% marktaandeel, gevolgd door Qmusic met 12,2% en Radio10 met 11,9% marktaandeel. Radio Rijnmond volgt daar snel achteraan met 10,7% marktaandeel.

 
“Ontzettend trots zijn wij op dit resultaat”, vertelt Bert Klaver, Algemeen Directeur van Rijnmond. “Natuurlijk zagen we in het begin van de Corona-periode en het vele thuiswerken, dat landelijk de luisterduur overal toenam. Maar nu de situatie redelijk gestabiliseerd is, zien wij nog steeds een positieve stijging in ons marktaandeel en daar zijn we heel blij mee”.
 

Bron: NLO/GfK ma-zo 07.00 – 19.00, Rijnmondgebied, 10+ jaar, jul-aug 2020 vs. 2019

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.