Jump to content

Nieuw seizoen podcast ‘Dat kan m’n kleine nichtje ook’


de redactie

802 views

Na het succesvolle eerste seizoen van de podcast ‘Dat kan m’n kleine nichtje ook’, waarin Noortje Veldhuizen en Gisbert van Baalen door gesloten musea mochten dwalen, zijn de musea inmiddels weer open voor publiek. Maar dat publiek lijkt nog niet echt te komen. Noortje en Gisbert gaan in het tweede seizoen naar musea in de regio, zoals Museum MORE in Gorssel, Kranenburgh in Bergen en het Frans Hals Museum in Haarlem. Per aflevering lichten ze één kunstenaar uit en gaan aan de hand van een geselecteerd aantal werken in vogelvlucht door het leven van deze maker. Verstand hebben van kunst is niet nodig om de podcast te kunnen beluisteren, ervoor openstaan wel. De podcast ‘Dat kan m’n kleine nichtje ook’ verschijnt om de week op woensdag en is te beluisteren via je favoriete podcast app, op Spotify en de site van NPO Radio 1. Het eerste seizoen van deze podcast is genomineerd voor een Dutch Podcast Award en is hier ook terug te luisteren.


Noortje: ¨Dit seizoen hoor je ons vanuit plekken door heel Nederland over kunstenaars waarvan ik soms überhaupt niet wist dat ze bestonden. We hopen mensen te inspireren om juist nu musea het moeilijk hebben, erop uit te gaan om kunst te ontdekken. Ook als je er net als ik helemaal geen verstand van hebt.¨


Gisbert: ¨Bij een museumbezoek denk je toch al gauw aan de Kunsthal of het Rijksmuseum, terwijl er zoveel unieke musea zijn door heel Nederland. Zij kunnen juist nu elk bezoek goed gebruiken. Deze musea en hun bijzondere collecties bespreken we in dit nieuwe seizoen, interessant voor zowel de ervaren als de onervaren kunstliefhebber!¨


In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen staat kunstenaar Jan Mankes centraal. Hij is één van de meest geïmiteerde en vervalste schilders uit de Nederlandse geschiedenis. Vanuit Museum MORE in Gorssel, het grootste museum voor Modern Realisme, vertellen Noortje en Gisbert het verhaal over de schilder met een veel te kort leven.


Afbeelding: Gisbert van Baalen en Noortje Veldhuizen (foto Marjolein van der Klaauw / BNNVARA)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.