Jump to content

Bekende Nederlander in ultieme escape room tijdens NPO FunX Locked Down


de redactie

213 views

Zojuist is de bloedstollende actie FunX Locked Down van start gegaan. Vanochtend gaf FunX-dj Fernando Halman in de ochtendshow Start met Fernando het startschot met de eerste hint. Vanaf vandaag zit een bekende Nederlander opgesloten en de FunX-volgers kunnen hem of haar helpen te ontsnappen. Eerst is het zaak om de identiteit van de opgesloten persoon te ontdekken voordat ze hem of haar helpen te bevrijden.

  
Ontmasker de artiest
De actie van NPO FunX kent meerdere fases, waarbij de luisteraars eerst de identiteit van de opgesloten persoon ontmaskeren. Dat doen ze door het oplossen van hints en raadsels die op verschillende manieren verspreid worden. Dat kan in de uitzending bij één van de dj’s zijn, maar ook op de social media kanalen van FunX. Naast de officiële hints worden er in deze fase van het spel ook secret hints verstopt. Deze hints zijn gericht op de oplettende luisteraar en zijn beperkt zichtbaar. Volgers kunnen meedoen met FunX Locked Down via de FunX-app. Meer informatie is te vinden op funx.nl/lockeddown.

 
Unlock The Beat
Nadat de identiteit van de persoon bekend is, gaat hij of zij naar een tweede kamer waar acht verschillende deelopdrachten opgelost moeten worden. Bij aanvang zijn acht rode schermen te zien en een tablet waarop hij of zij de antwoorden kan invullen. Wanneer een raadsel goed is opgelost en er een scherm is ‘unlocked’, wordt er een audiolaag vrijgespeeld. De audiolaag is onderdeel van een beat die uiteindelijk een volledige beat moet vormen. Doormiddel van het spraakgestuurde slot opent hierdoor de deur naar de derde fase.

 
Fix The Track
De VIP moet een track maken waar tien verplichte woorden in voorkomen. Ook moet hij of zij items unlocken waarmee de track moet worden gemaakt. De luisteraar moet erachter komen welke tien woorden verplicht zijn. Dat doen ze door tien woordraadsels te achterhalen. Als de track gemaakt is, gaat de bekende persoon naar de laatste fase: de escape room.

 
Ontsnappen uit de Final Escape Room

In de laatste fase moet de persoon het FunX Rescue Team samenstellen. Luisteraars kunnen zich opgeven als lid van het team en zo de persoon intensief helpen bij de Final Escape Room. Het Rescue Team staat in continue live-verbinding met de escape room. Wanneer de groep de Escape Room succesvol oplost staat ze een live gig en meet and greet te wachten met de opgesloten artiest.

 
De FunX Locked Down start donderdag 3 december, meer informatie over de actie en de hints is te vinden op funx.nl/lockeddown en in de FunX-app. FunX Locked Down is mede ontwikkeld door NPO Innovatie.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.