Spring naar bijdragen

Mattie, Marieke, Domien en Kai na meer dan 75 uur bevrijd uit Q-escape room


de redactie

666 weergaven

Het is Qmusic dj's Mattie Valk, Marieke Elsinga, Domien Verschuuren en Kai Merckx op dag 4 gelukt om samen met de luisteraars de muzikale code te kraken en na 75,5 uur de Q-escape room te verlaten. Vorig jaar lukte dat iets eerder, na 72 uur.


De dj's maakten tussen 06:00 en 22:00 uur live radio vanuit de Q-escape room. Ieder uur hoorden de dj's een ultrakort fragment van een hit die ooit in de Top 40 heeft gestaan. Ze kregen ieder hun 'eigen' hit toegewezen en de vier hits zijn samen de 'muzikale code'. Ondertussen moesten ze puzzelen voor aanwijzingen. De juiste antwoorden waren:

Mattie: De Poema's - 'Mijn Houten Hart'
Marieke: ABBA - 'Thank You For The Music'
Domien: Macklemore & Ryan Lewis - 'Can't Hold Us'
Kai: Dua Lipa - 'Don't Start Now'

 

In de escape room, die eruit ziet als een ouderwetse platenzaak, probeerden de dj's sinds maandagochtend met de hulp van luisteraars de muzikale code te kraken. Ze kregen daarnaast ook hulp van onder anderen Davina Michelle die plotseling achter het glas verscheen. Ook werd gisteren een geheime extra ruimte gevonden waar het aardedonker was en Mattie een tijdje opgesloten zat nadat een luik achter hem dicht viel. Vanochtend verscheen ineens een levende dromedaris.


Massaal gevolgd
Ook deze editie van de Q-escape room worden de dj's massaal geholpen door de luisteraars. De dj's ontvingen sinds de start van de actie tienduizenden berichten van luisteraars die hielpen met het kraken van de code. De liveblog, waarin alle beelden, hints en puzzels van de Q-escape room live te volgen zijn, werd op de voet gevolgd. Dit jaar is het gebruik zelfs verdubbeld met +94% website bezoekers en +123% meer pageviews dan de liveblog van de Q-escape room in 2019. Ook de Q-app was dit jaar erg populair: het aantal mensen dat de afgelopen dagen de videoplayer in de Q-app heeft gebruikt ligt 70% hoger dan vorig jaar en maar liefst 671% hoger dan een reguliere week. Ook het aantal keer dat de videoplayer in de Q-app wordt bekeken stijgt explosief: met 62% meer streamstarts dan vorig jaar en maar liefst 1.490% meer streamstarts dan in een reguliere week.


Afbeelding: Q-escape room winmoment (foto Qmusic)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.