Spring naar bijdragen

Nachtzuster (Omroep MAX) wint De Nachtwacht Award 2021


de redactie

1344 weergaven

Op Radio 1 is zojuist bekendgemaakt dat Astrid de Jong met haar nachtprogramma Nachtzuster winnaar is van De Nachtwacht Award 2021.


De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland. Astrid de Jong (1971) werkt meer dan 25 jaar voor en achter de radio. In vele rollen en bij vele omroepen heeft ze haar multi-talent ingezet. Zo presenteert ze nu dagelijks op NPO Radio 5. Nachtzuster, vernoemd naar het gelijknamige Doe Maar liedje, maakt ze sinds 2010 voor Omroep MAX op NPO Radio 1. Het programma werd in 2017 genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon ze wint er in 2021 De Nachtwacht Award mee.

 

Dit is de Top 5 op basis van aantal stemmen:

  1. Nachtzuster (Astrid de Jong/ Omroep Max/ NPO Radio 1) 
  2. Zet ‘m op Rutger (Rutger Radstaake/ BNNVARA/ NPO Radio 2)
  3. Parels van de Nacht (Kevin van Arnhem/ KRO-NCRV/ NPO 3FM)
  4. RickvanV Doet 2 (Rick van Velthuysen/ Powned/ NPO Radio 2)
  5. Wildgroei (Jeroen Mulder & Evert Duipmans/ BNNVARA/ NPO Radio 2)

Arjan Snijders, organisator van de Nachtwacht Award, namens Spreekbuis.nl: “Mooi om te zien dat nachtradio nog steeds leeft, wat blijkt uit de ruim 6000 stemmen. Nachtzuster is tussen alle programma’s die Astrid maakt haar vaste waarde, het programma wat ze nooit zal opgeven. Het is al ruim tien jaar een baken voor slapelozen, nachtbrakers, nachtwerkers en liefhebbers die er speciaal een nachtje voor op blijven. Want Astrid is als geen ander in staat een typisch, vertrouwde sfeer op te bouwen, waarin ze de luisteraar laat uitpraten en het vertrouwen geeft om elke vraag die je maar hebt te durven stellen. Toen in 2010 AVRO’s Nachtdienst ophield en Astrid die formule niet wilde missen, waarin de ene luisteraar een vraagt heeft die andere luisteraars oplossen, heeft ze Nachtzuster bedacht. Het is daarmee hét archetypische nachtradioprogramma. Dat zij nu de Nachtwacht Award heeft gewonnen, is een fraaie bekroning van lang volhouden en uniek zijn.”  


Nachtwacht Award
De Nachtwacht Award is een radioprijs voor dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken. De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op Radio 1 en 2 en 3FM te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland, Rob van Someren en Ron Brandsteder. 


In 2019 wist het nachtprogramma ‘Onze Man in Deventer’ (NPO Radio 1/ BNNVARA) de meeste stemmen binnen te halen. Vorig jaar was Martijn Kolkman van Qmusic de favoriet bij de nachtelijke luisteraars. De Nachtwacht Award is onderdeel van vakmediaplatform Spreekbuis.nl

3 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.