Jump to content

Qmusic lanceert Muzikale Kieswijzer


de redactie

174 views

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart lanceert Qmusic vandaag de Muzikale Kieswijzer. Onder anderen Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) werkten mee aan de Muzikale Kieswijzer, waarbij iedereen kan checken met welke politicus hij of zij de meeste muzikale raakvlakken heeft.


De Muzikale Kieswijzer is te vinden op Qmusic.nl en geeft naast muzieksmaak van de politicus ook aan hoe hoog hij of zij scoort op de 'Links, Rechts'-schaal van Snollebollekes. Ook politieke standpunten klinken door, als het gaat om Europa-gezindheid, het drugsbeleid en groene energie.


Iedereen die de Muzikale Kieswijzer doet ziet direct met welke politicus hij of zij zich op het gebied van muziek het beste matcht. Bovendien komen bezoekers ook wat te weten over de rol die muziek in het leven van de politicus speelt. Zo zingt Mark Rutte het liefst 'Happy' van Pharrell Williams onder de douche en zet Thierry Baudet tijdens het sporten 'Eye Of The Tiger' van Survivor op. Jesse Klaver rent naar de dansvloer als Meat Loaf uit de boxen schalt en Sigrid Kaag luistert op zondagochtend het liefst naar Jason Mraz.


Opvallend is dat 'Rainbow In The Sky' van DJ Paul Elstak door de meeste politici als favoriete foute nummer wordt gekozen. Want ook onder Qmusic-luisteraars is dit de favoriete foute hit, getuige de nummer één-positie in de Top 500 van het Foute Uur van de afgelopen jaren.


De partijen die hun medewerking verleenden aan de Muzikale Kieswijzer van Qmusic zijn (in willekeurige volgorde):

 • CDA - Wopke Hoekstra
 • PvdD - Esther Ouwehand
 • PvdA - Lilianne Ploumen
 • VVD - Mark Rutte
 • GroenLinks - Jesse Klaver
 • D66 - Sigrid Kaag
 • SP - Lilian Marijnissen
 • 50 Plus - Liane den Haan
 • Partij voor de Toekomst - Henk Krol
 • Forum voor Democratie - Thierry Baudet

Andere partijen zijn benaderd maar wilden óf niet meewerken, of hebben niet gereageerd. De Muzikale Kieswijzer biedt geen officieel en volledig stemadvies voor de Tweede Kamerverkiezingen.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.