Spring naar bijdragen

Tweede seizoen Los Vast Podcast van start!


de redactie

1494 weergaven

Wie kent het niet: het legendarische radioprogramma Los Vast. In de jaren 70 en 80 luisterden wekelijks miljoenen mensen naar het door Jan Rietman gepresenteerde muziekradioprogramma, waar grote binnen- en buitenlandse artiesten optraden én waar de legendarische Dik Voormekaar Show onderdeel van was. Afgelopen zaterdag is de eerste aflevering van het tweede seizoen van de Los Vast Podcast online gekomen, daarin staat Frank Boeijen centraal. In de aflevering van aanstaande zaterdag schuiven Anita Meyer en Jochem Fluitsma aan bij Jan Rietman. 


De Los Vast Podcast is te beluisteren via de bekende streamingdiensten en op MAXVandaag.nl/podcast. Elke week is er een nieuwe aflevering beschikbaar. 


In de stijl van de radio-uitzendingen van weleer krijgt Jan Rietman de opdracht het archief van Los Vast in Beeld en Geluid op orde te brengen. Tijdens het opruimen stuit hij op banden, die de nodige herinneringen losmaken. Daarnaast komen in de podcast artiesten aan het woord die verbonden zijn aan Los Vast, waaronder Frank Boeijen, Anita Meyer en Jochem Fluitsma. Ook krijgen luisteraars van de Los Vast Podcast unieke, verloren gewaande opnames te horen én er zijn anekdotes van mensen achter de schermen, waaronder geluidstechnici. 


In de tweede aflevering, die aanstaande zaterdag online komt, komen Anita Meyer en Jochem Fluitsma langs. Muzikant en componist Fluitsma maakte jarenlang deel uit van de Los Vast Superband. De band begeleidde Anita in haar gloriejaren op het Los Vast-podium met haar hits als Why Tell Me Why en Idaho.


Over Los Vast
In de jaren 70 en 80 was het radioprogramma Los Vast op zaterdagmiddag een fenomeen. Miljoenen luisteraars stemden wekelijks af op deze muziekshow met artiesten die overal in het land live optraden. MAX-presentator en muzikant Jan Rietman presenteerde alle shows en speelde mee met zijn Los Vast Superband. 


Begin jaren 80 werd Los Vast steeds populairder. Artiesten die optraden in Los Vast waren onder meer Herman Brood, Doe Maar, Het Goede Doel, Toontje Lager, Gary Brooker, Kim Wilde en Billy Preston. Het succes van Los Vast groeide uit tot drie uitverkochte Kuip-stadions eind jaren 80.

 

Afbeelding: Jan Rietman (foto Robbert Jan Witte / MAX)

2 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Los Vast begon met Eddy Becker als presentator in 1974. Daarna deed Gert van Brakel (volgens mij geen familie) het een tijdje, vanaf de periode Eddy Becker was al medewerker, in 1981 volgde hij Gert 'Van Brakelenstein' op als presentator. Eerst gewoon op de degelijke 'old school' NCRV-manier vanuit de studio aan de Schuttersweg 8 tot 10 (kan ok 9 zijn), daarna het land in met de scholieren als doelgroep: dorpshuizen en steeds grotere feesttenten,  in '83 Ahoy en daarna steeds groter en De Kuip als apetheose.

 

Edwin 

bewerkt door rauhfaser
Link naar opmerking

Een erg onvolledig artikel over het Los Vast programma. Mijn broer Gert van Brakel (16/01/43 - 17/04/23) volgde idd Eddy Becker op waarna het programma 300 x presenteerde. In december ‘79 is hij opgestapt en volgde Jan Rietman hem op.

Bij deze het afscheid van Gert bij de DikvoorMekaarshow;

 

Link naar opmerking
Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.