Spring naar bijdragen

KRO-NCRV’s The Passion live op NPO Radio 2 met audiodescriptie van Wouter van der Goes


de redactie

1166 weergaven

Wouter van der Goes zendt zijn radioprogramma Wout2Day donderdag 1 april rechtstreeks uit vanuit de binnenstad van Roermond, op het plein waar ’s avonds KRO-NCRV’s The Passion live afspeelt en de voorbereiding in volle gang is. De uitzending van Wouter staat geheel in het teken van het grootste muzikale paasevenement van Nederland. KRO-NCRV wil dat het universele verhaal van The Passion voor iedereen toegankelijk is, daarom verzorgt Wouter een live audiodescriptie van The Passion voor mensen met een visuele beperking op NPO Radio 2. Slechthorenden kunnen The Passion live met een gebarentolk op NPO 1 Extra volgen.


Radio-dj Wouter van der Goes verruilt zijn studio in Hilversum voor een plek midden op het Munsterplein in Roermond, waar hij live vanuit het Munstercafé zijn radioprogramma Wout2Day uitzendt van 18.00 tot 22.15 uur. Terwijl het grote podium om hem heen wordt opgebouwd en de soundchecks worden gedaan, spreekt Wouter aanstaande donderdag 1 april de castleden van The Passion en komen bijzondere muzieknummers voorbij uit de afgelopen tien edities. Nu het een jaar wordt zonder publiek, belooft het een bijzondere editie te worden. Tijdens de live-uitzending van KRO-NCRV’s The Passion, verzorgt de dj een live audiodescriptie vanaf 20.30 uur op NPO Radio 2. 


Een beleving voor iedereen
Naast de live audiodescriptie van Wouter op NPO Radio 2 en de gebruikelijke ondertiteling van Teletekst 888 tijdens de uitzending op tv, wordt The Passion dit jaar ook vertolkt in Nederlandse Gebarentaal op NPO1 Extra. Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Het verhaal van The Passion is een verhaal van hoop en liefde dat voor iedereen herkenbare elementen heeft. Als KRO-NCRV vinden wij het belangrijk om zo’n inspirerend en bemoedigend verhaal voor iedereen toegankelijk te maken. Ook in de toekomst bieden wij regelmatig onze programma’s met gebarenvertolking en audiodescriptie aan zodat we gezamenlijk de mooiste programma’s kunnen ervaren.”


100% meedoen
Het Bartiméus Fonds zet zich samen met belangenorganisaties in voor meer audiodescriptie op televisie. Joeke van der Mei, directeur van het Bartiméus Fonds: ‘Wij zetten ons in voor een inclusieve samenleving, waarin ook mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen. Wij zijn daarom erg enthousiast dat KRO-NCRV dit omarmt en dat The Passion met audiodescriptie wordt uitgezonden!’


The Passion wordt mede mogelijk gemaakt door Protestantse Kerk Nederland, Kansfonds, bisdom Roermond en de Gemeente Roermond.


The Passion, Witte Donderdag 1 april om 20:30 uur live bij KRO-NCRV op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO 1 Extra.


Afbeelding: Wouter van der Goes (foto KRO-NCRV / Roland J. Reinders)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.