Jump to content

Duitsland Kiest: NPO Radio 1 doet uitgebreid verslag van de Duitse verkiezingen


de redactie

254 views

Duitsland gaat 26 september naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Angela Merkel stopt na bijna zestien jaar aan de macht en de kiezer bepaalt dus ook wie de nieuwe Bondskanselier wordt. Reden genoeg om deze spannende verkiezingen op de voet te volgen. NPO Radio 1 doet uitgebreid verslag.


Op zondag 26 september zijn om 18.00 uur de resultaten van de exitpoll te horen in een extra uitzending van de NOS met Lara Rense. Daarin ook de eerste analyses met deskundigen, livebijdragen van verslaggevers bij de drie Duitse partijen die nu bovenaan in de peilingen staan en reacties vanuit politiek Den Haag


Om 19:00 uur ontvangen presentatoren Tim de Wit en Sophie Derkzen een keur aan Duitse en Nederlandse gasten en praten over de eerste resultaten van de uitslag. Dat doen ze in een speciale uitzending van Bureau Buitenland (VPRO) op locatie vanuit het Michelberger Hotel in Berlijn.


Op maandag 27 september komt Bureau Buitenland (VPRO) nog een keer live uit Berlijn maar dan om 18:30 uur. In deze uitzending vooral aandacht voor de issues die nu door de jongere generatie in Duitsland op de kaart worden gezet. Wat is hun wens, wat moet er na zestien jaar Merkel veranderen?


Alvast met Duitse jongeren op ‘Mutti’ Merkel terugkijken? Dat kan nu al in de podcast Generatie Merkel. Hierin onderzoekt VPRO-presentator Sophie Derkzen hoe de jongere generatie, die opgroeide met Merkel, naar het Duitsland kijkt dat zij achterlaat. Deze podcast is te beluisteren via de NPO Luister-app, de site of app van NPO Radio 1 en andere podcasts-platforms.


Alle bijdragen van NPO Radio 1 over de Duitse verkiezingen zijn ook te volgen via www.nporadio1.nl/duitslandkiest.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...