Jump to content

Stembussen Sublime Top 1000 geopend 


de redactie

184 views

Vanochtend om 09:00 uur zijn de stembussen geopend voor de Sublime Top 1000. Aan de hand van de stemmen van de luisteraars wordt de enige hitlijst met de 1000 allerbeste funk, soul en jazzplaten ooit gemaakt samengesteld. De stemperiode loopt tot en met dinsdag 2 november. De lijst wordt vervolgens tussen woensdag 3 en vrijdag 12 november uitgezonden op Sublime.


Sublime brengt sinds vier jaar een hitlijst, samengesteld door de luisteraars. Dit jaar wordt de lengte van de lijst ter ere van het eerste lustrum verdubbeld. Daar waar bij voorgaande edities de lijst bestond uit 500 funk-, soul- en jazzplaten, start de lijst nu op 3 november met nummer 1000. De finale is op vrijdag 12 november. Deze finaledag wordt live uitgezonden op Sublime en Ziggo TV Kanaal 13, een aantal gastpresentatoren zullen aanschuiven bij de dj’s van Sublime.


De Sublime Top 1000 is ongetwijfeld een feest der herkenning, want veel van de gekozen liedjes en artiesten zijn ook onderdeel van de door Rolling Stone samengestelde 500 Greatest Songs of All Time. Het magazine publiceerde afgelopen zomer een update van deze lijst en die laat zich bijna lezen als de playlist van Sublime. Respect van Aretha Franklin is bijvoorbeeld door Rolling Stone tot The greatest song of all time uitgeroepen en verder staan onder meer Sam Cooke en Marvin Gaye in de Top 10. De Top 50 bestaat uit meer dan een kwart funk, soul en jazz: van Michael Jackson tot The Temptations en van Prince tot Billie Holiday.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.