Spring naar bijdragen

Nieuwe Week van de Belgische muziek eert creativiteit en authenticiteit van muziek van eigen bodem


de redactie

590 weergaven

Na een succesvolle eerste editie krijgt de Week van de Belgische muziek een vervolg. De week van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari staat opnieuw volledig in het teken van Belgische muziek. Onze creatieve, authentieke Belgische muziekscene is er tenslotte één om trots op te zijn, vinden initiatiefnemers van het eerste uur VI.BE – het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector – en de VRT. Daarom roepen ze iedereen massaal op om muziek van eigen bodem opnieuw volop in de schijnwerpers te zetten met tal van initiatieven over het hele land.


Alle VRT-radionetten - Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Klara -, de televisienetten Eén en Canvas, en VRT NU zetten in de Week van de Belgische muziek met tal van initiatieven artiesten en muziek van eigen bodem extra in de kijker. Het is, na een jaar uitstel, ook uitkijken naar een dubbeleditie van de Music Industry Awards (MIA's) op donderdag 3 februari. De andere VRT-initiatieven tijdens de Week van de Belgische muziek worden later bekend gemaakt.

 

Relance van de muzieksector
In 2020 kreeg de muzieksector het hard te verduren. Live spelen kon niet, releases werden uitgesteld, jobs gingen verloren. Als antwoord was er de Week van de Belgische muziek: één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. En of er liefde was: concertzalen, bibliotheken, scholen, platenwinkels, media ... bundelden de krachten. Van een Sportpaleis boordevol kaarsjes tot serenades in elke straat op valentijn: alles stond een week lang in het teken van Belgische muziek, en dat deed de getroffen sector enorm deugd.


Een jaar later kunnen we opnieuw veel meer: zo mogen we opnieuw samenkomen, en livemuziek maakte haar langverwachte terugkeer. Kortom: de tweede editie van de Week van de Belgische muziek wordt nog groter dan de eerste.


Week van de Belgische muziek in het hele land
Naast VI.BE en de VRT scharen verschillende media (waaronder Willy, QMusic (Q-DOWNTOWN), Joe (JOE Lage Landen), NRJ, Nostalgie en Bruzz) zich opnieuw achter het project en zetten hun programmatie volop in het teken van Belgische muziek. Nieuw dit jaar is dat de Week van de Belgische muziek over het hele land zal leven: RTBF,  Conseil de la musique en Court-Circuit (de steunpunten van muziek in Franstalig België) maken Wallonië warm voor de week. Het wordt een ongeziene coalitie tussen verschillende mediapartners over heel het land. En dat allemaal met eenzelfde gedachte: liefde voor Belgische muziek.
Doe ook mee


De Belgische muziekscene is er één om trots op te zijn. En dat mag getoond worden. Van concertzalen tot jeugdhuizen, van platenzaken tot culturele centra, van scholen tot bibliotheken, van violisten tot beatmakers, van muziekfanaten tot occasionele meezingers: al wie een hart heeft voor Belgische muziek, mag die liefde tonen tijdens de Week van de Belgische muziek 2022. VI.BE en de VRT sporen zo aan om er opnieuw één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek van te maken.


Iedereen die iets wil organiseren tijdens de Week van de Belgische muziek, kan dit initiatief insturen via www.weekvandebelgischemuziek.be, waar ook meer info te vinden is.
Story image


Uitkijken naar de MIA’s op donderdag 3 februari
In 2022 pakken de VRT en VI.BE uit met een speciale, dubbele MIA-editie waarbij zowel het muziekjaar 2020 als 2021 aan bod komt. Het uitstellen van de MIA’s vorig jaar was een van de aanleidingen om de eerste Week van de Belgische muziek te organiseren. Na een jaartje is het muziekfeest nu weer helemaal terug van weggeweest.


Geniet van heerlijke muziekacts van de crème de la crème van onze Belgische muzikanten, op donderdag 3 februari in Paleis 12 in Brussel. Voor wie niet kan wachten, is er al meteen goed nieuws: tickets voor de MIA's zijn vanaf nu te koop via mias.be of paleis12.com.


De genomineerden worden later bekend gemaakt.  Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen, kan terecht op mias.een.be.

 

 

 

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.