Jump to content

KRO-NCRV radiopresentator Bert Kranenbarg komt met Popbiografie over Boudewijn de Groot


de redactie

127 views

Boudewijn de Groot is gestopt met optreden, maar hij blijft muziek maken. Hij werkt op dit moment aan twee albums, waaronder een kinder cd waarvoor hij de teksten schrijft en Jaco van der Steen de muziek. Niet alleen Boudewijn en Jaco zullen zingen op datzelfde album, maar ook Meis (Aysha de Groot) de kleindochter van Boudewijn de Groot. Bij de cd verschijnt ook een prentenboek en daarnaast werkt Boudewijn de Groot ook aan een nieuw solo-album. Dat en meer is te horen in de nieuwe podcast Popbiografie Boudewijn de Groot, een zesdelige podcastserie van KRO-NCRV en NPO Radio 5 presentator Bert Kranenbarg. Boudewijn de Groot heeft nooit een biografie of autobiografie willen uitgeven. “Om diverse redenen. Maar ja, als mensen iets over mij willen vertellen en jij vindt het de moeite waard om daar een podcast van te maken, dan vind ik dat prima.”


Met ook dit jaar weer dertien platen in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5 is Boudewijn de Groot hofleverancier van deze jaarlijkse toplijst. Bert Kranenbarg heeft een bijzondere fascinatie voor de zanger die al bijna zestig jaar optreedt. In de podcastserie Popbiografie Boudewijn de Groot probeert Bert de zanger te doorgronden aan de hand van gesprekken met collega-artiesten van Boudewijn, maar ook met zijn vrouw en kleindochter.


Dit jaar is het nummer Avond gestegen van plek 5 naar 4 in de Evergreen Top 1000. En juist met dát lied begon Berts fascinatie voor Boudewijn de Groot. “In februari 1997 was Avond paradeplaat op NPO Radio 2 waar ik toen werkte. Dat was precies in de week waarin onze zoon geboren werd. Dus ik zat op mijn roze wolk, was net vader geworden en ik hoorde elke keer dat lied op de radio met die tekst ‘Ik geloof in jou en mij’ dat ik eigenlijk veel intenser vind dan ‘Ik hou van jou’. Sindsdien ben ik groot fan.”


Elk van de vijf afleveringen van de popbiografie krijgt de titel van een lied uit de Evergreen Top 1000: Een Meisje Van 16, Welterusten Mijnheer De President, Avond, Testament en Naast Jou. Bert praat over Boudewijn de Groot met onder anderen Stef Bos, Freek de Jonge, Peter Koelewijn, Frits Spits, Frank Boeijen, vrouw en manager Anja Bak, kleindochter Aysha de Groot en Raymond van het Groenewoud. In een bonusaflevering (podcastaflevering 6) komt Boudewijn de Groot zelf aan het woord.


Aflevering 1, 2 en 3 van Popbiografie Boudewijn de Groot verschijnen op donderdag 11 november 2021, aflevering 4 en 5 verschijnen op donderdag 18 november 2021 en de bonusaflevering met Boudewijn de Groot verschijnt op donderdag 2 december 2021.


De KRO-NCRV en NPO Radio 5 podcast Popbiografie Boudewijn de Groot is te beluisteren via de app van NPO Radio5, NPO Luister en Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts. BertOp5 is er iedere maandag tot en met donderdag tussen 16:00 en 18:00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5.
 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.