Jump to content

Nieuw radioprogramma '5 Dagen' op NPO Radio 1 start in Ootmarsum


de redactie

318 views

Vanaf maandag 3 januari 2022 elke avond (maandag t/m vrijdag) op NPO Radio 1 ergens vanuit het land: 5 Dagen, een nieuw programma waarin NTR en PowNed de krachten bundelen. Iedere week komt het programma vanuit een andere gemeente. Met persoonlijke verhalen bij het nieuws, een hoofdpijndossier en een prachtig burgerinitiatief.


Met de 5 Dagen bus trekt het programma het land in. 5 Dagen met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Joris Kreugel. Elke werkdag van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.


De eerste week van 5 Dagen staat de bus in het centrum van Ootmarsum, het bruisend middelpunt van Dinkelland. Maar bruisend is het er nu niet; door de lockdown is het er uitgestorven en kunnen ondernemers maar amper het hoofd boven water houden. Afgelopen zomer was het juist het tegenovergestelde, toen werd het pittoreske stadje overlopen door toeristen, ook omdat de Nederlanders besloten in Nederland op vakantie te gaan. Het toenemende toerisme heeft veel gevolgen: hoge huurprijzen in het centrum, parkeerproblemen, nooit meer rust. Gaat Ootmarsum aan haar eigen succes ten onder? Dat is de centrale vraag tijdens deze 5 Dagen. Gesprekken met burgers over het wel en wee, over het leefklimaat van Ootmarsum.


Het ‘hoofdpijndossier’ deze week: de kwestie vervuild afvalwater van de NAM dat vlak buiten Ootmarsum, bij Rossum, in de bodem wordt gepompt. Onlangs werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin stond dat dit per direct moet stoppen, maar de NAM gaat gewoon door met pompen en demissionair minister Stef Blok is niet van plan in te grijpen. 


In de actie ‘5 Dagen helpt’ gaan we met de Stichting Noaberhart Rossum op pad. De stichting maakt zich sterk voor het aanpassen van woon- en leefsituaties van mensen die in de knel dreigen te komen.


Van maandag 3 t/m vrijdag 7 januari: 5 Dagen - live vanuit Ootmarsum. Van 20:00 tot 20:30 uur op NPO Radio 1. 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...