Jump to content

Benjamin Herman ontvangt Sublime Oeuvre Award van Candy Dulfer


de redactie

244 views

Benjamin Herman is de winnaar van de Sublime Oeuvre Award. Daarmee is hij de eerste winnaar van de eerste editie van de Sublime Awards. Met de prijzen zet de radiozender nationale funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers. Daarnaast is er ook een prijs voor beste internationale act. De Sublime Oeuvre Award is een juryprijs.


De Sublime-jury van de oeuvreprijs was unaniem over hun keuze voor Benjamin Herman. Candy Dulfer (saxofoniste en presentatrice van Candy’s World), Rolf Delfos en Bart Wirtz (presentatoren Dutch Jazz), Jaap Brienen (presentator De Sublime Ochtendshow), Rob Manga (dj van The Groove) en Martijn Soetens (Music Director) maken onderdeel uit van de jury.


Uit het juryrapport: “Herman verbindt verschillende genres en stijlen met elkaar en weet deze om te smelten tot een eigen geluid. Van een intieme sfeer met zijn jazztrio tot energieke grooves uit alle windstreken met New Cool Collective. Hij ademt muziek, leeft voor muziek en is van alle markten thuis. Zijn saxofoonspel is technisch van een zeer hoog niveau, met een zeer 'eigen' kenmerkend geluid en bovendien kan hij als geen ander een verhaal ‘vertellen’ in zijn solo’s. De jury stelt vast dat Benjamin Herman in meer dan 30 jaar een indrukwekkend en veelzijdig oeuvre heeft opgebouwd. Herman is een creatieve duizendpoot en vanwege zijn grote muzikaliteit een bron van inspiratie.”


Benjamin Herman: “Dankjewel, ik ben heel vereerd. Ik ben compleet verrast, serieus!”


Er kan nog gestemd worden voor de overige Sublime Awards t/m 10 februari in de volgende categorieën:

  • Best Song
  • Best Album
  • Talent
  • Dutch Jazz
  • Best Artist
  • Best International Act

Op 18 februari vindt de uitreiking plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Dat wordt van 19.00 tot 20.30 uur uitgezonden op Sublime en Ziggo TV Kanaal 13.


Afbeelding: Benjamin Herman en Candy Dulfer (foto Sublime)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...