Jump to content

Eefke Boelhouwers vertrekt bij Omroep Brabant, Jordy Graat volgt haar op


de redactie

250 views

Radiopresentatrice Eefke Boelhouwers presenteert op donderdag 10 februari haar laatste radioshow op Omroep Brabant. Na ruim 20 jaar maakt ze een nieuwe stap in haar carrière. “Dat is spannend, maar ik ben ervan overtuigd dat er nieuwe avonturen op mijn pad komen”, aldus Eefke.


Eefke heeft een lange staat van dienst bij Omroep Brabant. Als ‘West-Brabants meiske’ kwam ze begin deze eeuw stagelopen en is nooit meer weggegaan. Ze was jarenlang regisseur bij het legendarische ‘Een Robbertje Bartol’ met Rob Bartol, om daarna in 2007 een eigen radioprogramma te krijgen. Sinds die tijd was ze onafgebroken te horen op de radio. Teamleider Maarten Kortlever: “Eefke hoort er echt bij. Bij ons én bij de luisteraar! Dat wordt wel even wennen straks.” In de laatste uitzendingen van Eefke is er onder andere livemuziek van een aantal artiesten, die de presentatrice een warm hart toedraagt.


Het is aan Jordy Graat om het stokje van Eefke over te nemen. Jordy is al jaren te horen als invaller en maakt samen met Christel de Laat elke zaterdag ‘Graat & De Laat’. Jordy: “De luisteraar zal zich hopelijk snel weer thuis voelen in de middag. Het wordt KEIgezellig, met de allerbeste muziek.” Vanaf maandag 14 februari hoor je Jordy tussen 13 en 16 uur met ‘Jordy Draait Door’. Hij maakt het programma van maandag tot en met donderdag. Op de vrijdagen hoor je Maarten Kortlever met het nieuwe verzoekplatenprogramma ‘Bel & Bestel’.


De laatste wijzigingen in de programmering zijn te horen op zondagmiddag. Jordy verhuist naar de doordeweekse dagen en stopt met zijn programma op zondag. Erik Werner uit Den Bosch gaat op die plek ‘Erik staat aan’ maken. Werner werkte in het verleden bij Radio 538, Radio 10 en Veronica. Hij was al een tijdje invaller bij Omroep Brabant. De zondag wordt afgesloten door Hubert Mol, met de terugkeer van het programma ‘Van Brabantse Bodem’. In dit uur hoor je alleen maar muziek uit Brabant. Van Guus Meeuwis tot Gerard van Maasakkers en van Krezip tot Albert West.


De nieuwe programma’s nog even op een rij:

  • Jordy Draait Door met Jordy Graat (ma t/m do 13:00–16:00 uur)
  • Bel & Bestel met Maarten Kortlever (vr 13:00–16:00 uur)
  • Erik staat aan met Erik Werner (zo 14:00–17:00 uur)
  • Van Brabantse Bodem met Hubert Mol (zo 17:00–18:00 uur)


Je kunt via de website omroepbrabant.nl/radio luisteren, maar ook via de ether. West-Brabant FM 91.0, Midden-Brabant FM 91.9, Noordoost-Brabant FM 95.8 en Zuidoost-Brabant FM 87.6.


Afbeelding: Jordy Graat (foto Omroep Brabant)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...