Spring naar bijdragen

Ferry Maat presenteert Soulshow op NPO Radio 2 tijdens '80s Achtdaagse


de redactie

815 weergaven

Ter gelegenheid van de '80s Achtdaagse keert de Soulshow van Ferry Maat 24 februari op NPO Radio 2 eenmalig terug tussen 19:00 en 20:00 uur. Wouter van der Goes, die een uur van zijn eigen programma afstaat zodat Ferry helemaal zijn gang kan gaan: "Als er één radioprogramma kenmerkend was voor de '80s, dan is het wel de Soulshow wel. Het programma is bepalend geweest voor de soundtrack van mijn leven en mijn uiteindelijke muzieksmaak. En dat geldt voor veel mensen van mijn generatie. De muziek die Ferry op donderdagavond draaide op Hilversum 3 was ook meteen de muziek die je op zaterdag in de discotheek hoorde."


Opgenomen op Bonaire
De eenmalige Soulshow Wouter en Ferry is opgenomen op Bonaire, waar Ferry al een aantal jaar woont. Vanaf het eiland zond hij ook al regelmatig 'soulshows' uit via zijn eigen website.


De Soulshow
De Soulshow begon in 1974 op Radio Noordzee. Ferry Maat was daarmee een van de eerste Nederlandse dj’s die vooral Amerikaanse soul naar Nederland haalde. Tot dat moment was deze muziekstroming zo goed als niet te horen op de radio. In de jaren zeventig en tachtig was het programma iedere donderdagavond te beluisteren op Hilversum 3. Maat ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn programma en zijn bijdrage aan de promotie van soulmuziek in Nederland.

  • Vind ik leuk 1

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.