Jump to content

Sublime Awards: onder andere New Cool Collective, Nona, Benjamin Herman en het Metropole Orkest in de prijzen gevallen


de redactie

155 views

De winnaars van de Sublime Award zijn zojuist bekendgemaakt in een uitzending op Sublime en Ziggo TV Kanaal 13. Met de prijzen zet de radiozender nationale funk-, soul- en jazzartiesten in de schijnwerpers. Daarnaast is er ook een prijs voor beste internationale act. Tijdens de uitreiking in De Werkspoorkathedraal in Utrecht vielen Benjamin Herman, het Metropole Orkest, Nona, Liquid Spirits, New Cool Collective, Joya Mooi en Silk Sonic in de prijzen.


De winnaar van de Sublime Oeuvre Award werd vorige week al bekend. Candy Dulfer verraste Benjamin Herman met de juryprijs die hij volgens de jury verdiende omdat hij verschillende genres en stijlen met elkaar verbindt en deze om weet te smelten tot een eigen geluid. De overige prijzen waren publieksprijzen. De luisteraars van Sublime kozen deze winnaars:

  • Best Song: Nona – Don’t Cry Me a River 
  • Best Album: Liquid Spirits – Years
  • Talent: Joya Mooi 
  • Dutch Jazz: Metropole Orkest 
  • Best Artist: New Cool Collective 
  • Best International Act: Silk Sonic 

Zangeres Nona reageerde enthousiast op de winst in de categorie Best Song: ”Wow! Dit is mijn eerste award ever. Dankjewel.” Robert Soomer, artistiek manager van het Metropole Orkest had niet verwacht dat ze de prijs voor Dutch Jazz zouden winnen: “Het Metropole Orkest is van ons allemaal, we spelen ook allemaal samen in Nederland met elkaar. Dus het is eigenlijk een award voor de hele jazzscene.”  Benjamin Herman viel solo in de prijzen (Sublime Oeuvre Award), maar ook met New Cool Collective. Hij vertelt “We zijn vooral heel trots op het feit dat we nog bij elkaar zijn. Iedereen die hier is weet hoe moeilijk het is om een bandje bij elkaar te houden. En wij doen het nu 30 jaar en dat vinden we zelf eigenlijk best wel knap.”

 

Afbeelding: winnaars Sublime Awards 2022 (foto Hans-Peter van Velthoven / Sublime)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...