Jump to content

What’s Going On van Marvin Gaye op nummer 1 in de Sublime Soul Top 1000


de redactie

385 views

Radiozender Sublime start vandaag met de Sublime Soul Top 1000, de langste soullijst van Nederland. Daarin staan de beste soulplaten ooit gemaakt volgens de luisteraars van de radiozender. De plaat met de meeste stemmen is What’s Going On van Marvin Gaye geworden. 


(Sittin’ On) The Dock Of The Bay van Otis Redding staat op nummer 2 in de langste soullijst van Nederland. De Top 3 wordt compleet gemaakt door Silk Sonic met Leave The Door Open. De artiesten die het vaakst in de lijst staan zijn Stevie Wonder, Michael Jackson, Prince, Aretha Franklin en Earth Wind & Fire. Silk Sonic is met Leave The Door Open als nieuwe binnenkomer direct op plek 3 geëindigd. Silk Sonic, het in 2021 opgestarte project van artiesten Anderson .Paak en Bruno Mars, won met hetzelfde nummer onlangs ook al een Grammy voor Beste Song van het jaar. En Silk Sonic wint in een jaar tijd veel aan populariteit onder de soulliefhebbers.
 
What’s Going On
De boodschap die Marvin Gaye meer dan 50 jaar geleden verkondigde, met zijn nummer What’s Going On, is vandaag de dag nog steeds actueel met alles wat gaande is in de wereld. Het zijn roerige tijden en Marvin Gaye blijft daarmee prediken om met elkaar in gesprek te blijven en begrip voor elkaar te tonen. You know we've got to find a way, to bring some lovin' here today blijft daarmee nog steeds een mooie en belangrijke boodschap.


De Sublime Soul Top 1000 is vanaf 13 tot en met 22 april te beluisteren op Sublime. De gehele lijst is terug te vinden op sublime.nl.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...