Spring naar bijdragen

Eerste namen line-up FunX Music Awards 2022 bekend: o.a. Broederliefde, Josylvio, Ir Sais en Mula B treden op


de redactie

500 weergaven

De Funx Music Awards, de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland, worden op donderdag 2 juni uitgereikt in AFAS Live in Amsterdam. Vanochtend maakte FunX-dj Fernando Halman in de ochtendshow Start met Fernando bekend dat hij de awardshow dit jaar met niemand minder dan Soundos El Ahmadi presenteert. Ook onthulde hij de eerste namen van de line-up tijdens de FunX Music Awards. Er zijn optredens van Broederliefde, Mula B, Christian D, Josylvio, Ir Sais & Kilate Tesla, JMANI en Cor. Wie erbij wil zijn kan terecht op funx.nl/awards.

 
Fernando opende vanochtend ook de nominaties voor de FunX Music Awards. Vanaf nu kan het publiek hun favorieten nomineren via funx.nl/awards. Op maandag 16 mei worden de genomineerden bekendgemaakt en kan er gestemd worden op deze artiesten. De muziekprijzen worden uitgereikt in twaalf categorieën: Artist of the Year Male, Artist of the Year Female, Best Video, Next Best, Best Song, Best Singer, Best producer, Best Group, Best DJ, Best MC en Best Album.

 
FunX Power Award  
De FunX Music Awards zijn meer dan het uitreiken van de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland: de awardshow biedt tevens een podium voor maatschappelijke thema's waar FunX zich gedurende het hele jaar mee bezighoudt. Een onderdeel daarvan is de FunX Power Award, een prijs voor iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de FunX-doelgroep. Vorig jaar mocht Défano Holwijn de award in ontvangst nemen voor zijn inzet tijdens de coronalockdown met zijn show FC Avondklok. Défano reikt de prijs dit jaar uit.


Over FunX Music Awards
De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland voor de beste MC's, zangers, dj's en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Drie weken lang stemmen zij op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Tijdens de awardshow worden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Next Best. Ook reikt FunX de FunX Power Award uit aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de FunX-doelgroep. Voor meer informatie: Funx.nl/awards.


Afbeelding: Fernando Halman en Soundos El Ahmadi presenteren dit jaar de FunX Music Awards (foto: NPO FunX)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.