Spring naar bijdragen

Qmusic sluit opnieuw dj's op in Q-escape room: Mattie Valk, Bram Krikke, Domien Verschuuren en Kai Merckx


de redactie

804 weergaven

Voor de vierde keer sluit radiozender Qmusic vier dj's op in de Q-escape room. Op donderdag 15 december om 15.00 uur verdwijnen Mattie Valk, Domien Verschuuren en Bram Krikke achter slot en grendel. Kai Merckx, die vorig jaar afwezig was vanwege de geboorte van zijn zoontje Guus, maakt dit jaar zijn herintrede. Marieke Elsinga is dit keer afwezig vanwege de geboorte van haar zoontje Jip. Dit maakten de dj's vanochtend bekend in de ochtendshow. 


Na een platenzaak en een heus museum komen de dj's op 15 december in een geheel nieuwe ruimte terecht. Het thema van dit jaar blijft geheim tot het betreden van de ruimte, wel is deze groter dan ooit. Mysterieuze berichten, een illusionist, bekende Nederlanders, geheime deurtjes, een pressure room en zelfs een kameel die langs kwam. Eerdere edities barstten van de merkwaardige elementen. 
 

Hoe werkt het?
De dj’s krijgen ieder een ultrakort fragment van een hit uit de rijke geschiedenis van de Top 40. De enige manier om uit de escape room te komen, is het raden van de juiste titel en artiest, de oplossing van de muzikale code. Op vaste momenten gedurende de dag mogen de dj's een gok wagen. Hebben ze hun hits allemaal goed? Dan mogen ze de Q-escape room verlaten. In de Q-escape room bevinden zich allerlei puzzels die de dj’s dichter bij de oplossing brengen. Luisteraars kunnen hen daarbij helpen. Ook zijn er hints verspreid over het hele land. Elke dag tussen 06:00 uur en 20:00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de Q-escape room. De dj's eten en slapen er ook. 

 
Succesvolle eerdere edities
Met de Q-escape room bouwt Qmusic in de kerstperiode aan een spannende traditie waarbij alle luisteraars mee kunnen puzzelen. Dat deden zij tijdens de eerdere edities dan ook massaal. Vorig jaar kwamen er dagelijks meer dan 10.000 berichten binnen en het aantal bezoekers op de website en in de app steeg explosief. Luisteraars kunnen ook dit jaar weer live mee kijken in de studio. Vorige editie was dit een enorm succes: de livestream werd maar liefst 1,5 miljoen keer bekeken. Op de site werd de videoplayer 26 keer zoveel gebruikt als tijdens een normale week en via de app zelfs 40 keer zoveel.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.