Jump to content

Luistercijfers week 21: NPO Radio 2 behoudt koppositie terwijl Radio 10 grootste stijger


de redactie

256 views

 

In de week van 22 mei tot 28 mei zijn de meest recente luistercijfers van Nederland bekendgemaakt. NPO Radio 2 blijft de nummer één positie behouden, met een marktaandeel van 14,2%, ondanks dat deze iets is gedaald ten opzichte van de voorgaande week (14,4%). Op de tweede plaats staat Qmusic met een marktaandeel van 12,1%, een lichte stijging ten opzichte van de voorgaande week (11,9%). Radio 10 neemt de derde plaats in met een marktaandeel van 11,8%. Deze zender laat een opmerkelijke groei zien ten opzichte van de voorgaande week (10,6%). 


NPO Radio 1 staat op de vierde plaats met een marktaandeel van 8,9%. Het marktaandeel is gestegen ten opzichte van de voorgaande week (8,3%), waardoor NPO Radio 1 zijn positie heeft versterkt. Op de vijfde plaats vinden we Sky Radio met een marktaandeel van 8,3% die stabiel is gebleven ten opzichte van de voorgaande week.


Buiten de top vijf zijn er enkele interessante ontwikkelingen. De grootste daler is NPO Radio 5, dat het marktaandeel heeft zien dalen van 8,1% naar 7,4%. Daarentegen is Radio Veronica de grootste stijger, met een marktaandeel dat is gestegen van 3,1% naar 4,0%. 

NMO_Luisteronderzoek_lijst-Week18tm21.thumb.jpg.8be4c0858c24dbe723be4f999e57a2db.jpg

2 Comments


Recommended Comments

Toch vind ik de 7,1% van Radio 5 nog een hele prestatie, alle andere zenders hebben een FM dekking en Radio 5 niet. Ik ben toch wel eens benieuwd naar de luistercijfers als de zenders die nu bij de beste 12 horen alleen op DAB+ te horen zouden zijn en hun FM dekking kwijt waren.

 

Henk Kruize

Link to comment

Gewoon 5 op net 3FM. 

NPO moet op houden met dat rete commerciele denken wat slecht is voor ouderen. 

  • reaction_title_1 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.