Spring naar bijdragen

Jonge makers in de schijnwerpers bij nieuw zomerprogramma Jongstof op NPO Radio 1


de redactie

234 weergaven

De komende 3 weken staat de zomer in het teken van nieuw talent in het nieuwe radioprogramma Jongstof. Van 24 juli tot en met 11 augustus spreken presentatoren Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra dagelijks een halfuur met jonge makers uit de wereld van de kunst, cultuur en media. Gesprekken met dezelfde insteek als het programma Kunststof, maar dit keer met jonge, veelbelovende kunstenaars, artiesten, muzikanten, theatermakers, journalisten en filmmakers.


Alle gasten van Jongstof zijn zevenentwintig jaar of jonger, timmeren hard aan de weg en zijn de kunstenaars van wie we in de toekomst nog veel gaan horen. Onder anderen rapper Gotu Jim, acteur Gijs Blom, muzikant Bente en queer rapper Babs worden geïnterviewd over hun werk, hoe ze hun beroep beleven en met welke ogen ze naar de wereld kijken.

 
Presentatoren

  • Tirsa With (25) is bekend als enthousiaste presentator van o.a. Het Klokhuis en omroep Zwart. Daarnaast is ze (stem)acteur en programmamaker.
  • Stijn de Vries (25) is presentator, programmamaker, fotograaf en acteur. Hij maakte voor Spuiten en Slikken de series ‘Jong Geleerd, Nooit Gedaan’ en ‘Mooi, Man’. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman ‘Als de zon valt’ en maakt hij wekelijks de podcast ‘Relnichten’.
  •  Max Terpstra (24) tenslotte is een presentator en programmamaker. Sinds 2022 heeft hij zijn eigen rubriek ‘Max bijt Hond’ bij Khalid en Sophie. Ook presenteerde hij onder andere Spuiten & Slikken en de online serie ‘Ruiken & Likken’.

 Uitzending: Jongstof is van 24 juli tot en met 11 augustus 2023 elke werkdag te beluisteren tussen 20:00 en 20:30 uur op NPO Radio 1.

  
Afbeelding: an links naar rechts Max Terpstra, Tirsa With en Stijn de Vries (foto NTR)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.