Spring naar bijdragen

35ste editie van Het Geluid van start bij Qmusic


de redactie

296 weergaven

Vanochtend is de aftrap gegeven door Kai Merckx voor de nieuwe editie van Het Geluid bij Qmusic. Het is de keer 35ste dat het Geluid wordt gespeeld sinds de lancering van het bekendste radiospel van Nederland.


Elk jaar horen we dezelfde opmerking: "Ik wist Het Geluid al, maar ik werd niet teruggebeld”. Dit jaar hebben de luisteraars de mogelijkheid om hun antwoord vóór de start in de digitale Kluis te plaatsen. Zodra Het Geluid wordt geraden, gaat de Kluis open en delen de juiste antwoorden een prijzenpot van €2.500. Bovendien maakt de SuperRonde haar comeback. Tijdens de SuperRonde ontvangt de luisteraar een verdubbelaar, waardoor ze mogen kiezen tussen twee pogingen om Het Geluid te raden of tweemaal het prijzengeld als het antwoord correct is. De exacte timing van de SuperRonde blijft een verrassing, maar zodra het SuperRonde-alarm afgaat, weten de deelnemers dat de volgende ronde een SuperRonde is. De grote vraag is dan: kiezen de deelnemers voor meer kansen of voor extra geld?

 

Net zoals voorgaande jaren begint het spel met een startbedrag van €2.500, en bij elk fout antwoord wordt Het Geluid €100 meer waard. Luisteraars kunnen meespelen door zich aan te melden in de Qmusic-app via de aanmeldknop. Het Geluid is een vaste waarde op Qmusic sinds 2007 en is inmiddels uitgegroeid tot het meest geliefde radiospel van Nederland. In 2019 won de 36-jarige Kirsten het recordbedrag van €100.000 door Het Geluid 'het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand' te raden. Het snelst geraden geluid dateert uit 2010, toen het antwoord 'het terughangen van een haak in een telefooncel' binnen één dag werd geraden. Destijds was dit geluid €3.200 waard.

 

Het Geluid wordt elke werkdag gespeeld tussen 07:00 uur 's ochtends en 19:00 uur 's avonds, en Het Geluid betreft altijd een handeling die iedereen kan uitvoeren.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.