Spring naar bijdragen

AVROTROS's Spiegelzaal: Een drie decennia durende steun voor klassiek muziektalent


de redactie

277 weergaven

Binnenkort begint het 30e seizoen van het gerenommeerde AVROTROS-radioprogramma Spiegelzaal, het voorprogramma van Het Zondagochtend Concert, dat tevens zijn 30-jarig jubileum viert. Vanaf 3 september zullen beide klassieke muziekprogramma's weer live worden uitgezonden via NPO Klassiek, direct vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Spiegelzaal presenteert wekelijks live optredens van een gevarieerde reeks musici en gasten in de gelijknamige concertzaal. Gedurende Het Zondagochtend Concert kunnen zowel bezoekers als luisteraars een uur lang genieten van prachtige muziek uitgevoerd door vooraanstaande orkesten en solisten.


Spiegelzaal heeft gedurende vele jaren gediend als springplank voor klassieke musici naar grotere podia. Pianist Ronald Brautigam, violiste Simone Lamsma en bariton Thomas Oliemans zijn slechts enkele voorbeelden van artiesten die via dit programma hun carrière hebben kunnen ontplooien. Ter ere van het 30e seizoen zullen deze artiesten terugkeren naar de plek waar het voor hen allemaal begon, en zowel het publiek als de luisteraars voorzien van live optredens.


Het Zondagochtend Concert zal violiste Esther Yoo en het philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Duncan Ward presenteren, met muziekstukken van Glazounov en Dvorák.


Gedurende de hele reeks heeft Hans van den Boom de rol van presentator op zich genomen voor zowel Spiegelzaal als Het Zondagochtend Concert. Volgens hem zijn deze programma's zo succesvol vanwege hun toegankelijkheid en laagdrempeligheid. “Voor veel mensen is het bijwonen van de concerten ook een heerlijk begin van de zondag.”


Bart Barnas, mediadirecteur bij AVROTROS, benadrukt het belang van podia voor jonge talenten, en verklaart dat programma's zoals Spiegelzaal en Het Zondagochtend Concert de waarde ervan onderstrepen. Als cultuuromroep, die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert, is AVROTROS trots op de rol die het nog steeds speelt in het bieden van kansen aan jonge musici, aangezien geschikte podia steeds schaarser worden.


Mis de speciale uitzendingen van Spiegelzaal (10:00 uur) en Het Zondagochtend Concert (11:00 uur) niet, die vanaf 3 september 2023 te beluisteren zijn op AVROTROS via NPO Klassiek.

Zowel Spiegelzaal als Het Zondagochtend Concert kunnen op 3 september 2023 ook online gevolgd worden via de webcast op npoklassiek.nl.


Afbeelding: Hans van den Boom (foto AVROTROS/Ruud Baan)

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.