Jump to content

Dit zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023


de redactie

534 views

Op Radio2 zijn de tien finalisten van Zomerhit 2023 bekend gemaakt. Via VRT MAX kun je stemmen op jouw drie ultieme favorieten en zo mee de uiteindelijke winnaar bepalen. Die ontvangt de trofee tijdens de finale van komende zaterdag 19 augustus, live vanuit Blankenberge.


Wie wordt de grote winnaar?
Twintig genomineerden begonnen begin juli aan het Zomerhit-avontuur. De stemming om te bepalen welke tien er doorstoten naar de finale van komende zaterdag is afgelopen. Tot middernacht kon jij laten weten wie jouw favoriet is. Ondertussen zijn alle stemmen geteld en dit zijn de tien finalisten, in alfabetische volgorde.

 • Aaron Blommaert – Zonde
 • Bart Kaëll – Wat is jouw geheim?
 • Berre – Kissing Strangers
 • Camille – Rihanna
 • Gustaph – Because of You
 • Maksim – Onder invloed
 • Metejoor – Laat ons een bloem
 • Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later
 • Pommelien Thijs – Erop of eronder
 • The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell

De optredens die de artiesten gaven tijdens de eerste vijf Zomerhit-shows, kun je nog eens herbekijken op VRT MAX. Daar vind je trouwens al het aanbod verzameld, zoals de Zomerhit confessions en video’s naar aanleiding van vijftig jaar Zomerhit.


Jij bepaalt wie wint
De stemming is inmiddels geopend voor de finale van Zomerhit 2023. Presentator Benjamien Schollaert belde met de gelukkigen die van het publiek een plaats bij de laatste tien kregen. Dé Zomerhit scoren is voor een artiest een grote waardering, want het publiek bepaalt de winnaar. De finalisten waren dus allemaal laaiend enthousiast over de mooie erkenning.


Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via de VRT MAX-app. Je kunt één keer stemmen op jouw drie favorieten uit de tien finalisten. Stem je meerdere keren, dan telt alleen je laatste inzending. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 19 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2023. De tellers blijven gedurende de zes weken stemming doorlopen. Iedere week kon je één keer stemmen op jouw drie favorieten, al die stemmen worden dus bij elkaar opgeteld.


Welkom in Blankenberge
De finale, met Siska Schoeters en Niels Destadsbader als presentatoren, wordt komende zaterdag 19 augustus om 20:50 uur live uitgezonden op VRT 1 en VRT MAX en is ook integraal te beluisteren op Radio2. Alle backstageverhalen kun je die dag natuurlijk volgen op Radio2, vanaf 13:00 uur tot 23:00 uur. Je kunt de show ook live meemaken in Blankenberge, aan de vuurtoren. Zomerhit is voor iedereen gratis toegankelijk, je hoeft geen tickets te reserveren. Je bent welkom vanaf 20:00 uur, de show eindigt rond 22:00 uur.


Aan de andere kant van de zeedijk, op de Esplanade aan de Belgium Pier, vind je de studio van Radio2. Nog tot en met zaterdagavond kun je er een kijkje komen nemen, elke dag tussen tussen 09:00 en 20:00 uur, op zaterdag tot 23:00 uur. Alle finalisten komen langs om hun nummer nog eens extra te promoten én het live te zingen. Hier vind je de planning. Van maandag tot vrijdag is ook Zita Wauters erbij. Tussen 13:00 en 16:00 uur zal zij in het publiek op zoek gaan naar fijne fans, leuke verhalen en grote verlangens.

 

Zomerhit finale: zaterdag 19 augustus 2023, om 20:50 uur op VRT 1, VRT MAX en Radio2.


Afbeelding: Zomerhit 2023 met Niels Destadsbader en Siska Schoeters (foto VRT/Jokko)

 • reaction_title_1 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
 • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.