Spring naar bijdragen

FM-wijzigingen voor Radio Veronica, SLAM! en Sublime vanaf 1 september


de redactie

462 weergaven

Mediahuis kondigt met ingang van 1 september enkele strategische aanpassingen aan binnen haar radiomerkenportfolio. Deze beslissingen zijn het resultaat van de recente FM-veiling, waarbij Mediahuis met succes twee FM-kavels heeft verworven. Met deze aanwinst en de bestaande zes radiostations onder haar vleugels, heeft Mediahuis gekozen om de beschikbare frequenties opnieuw in te delen en zo de luisterervaring optimaal te houden.


De belangrijkste aanpassingen die Mediahuis doorvoert zijn als volgt:

  • Radio Veronica verhuist naar nieuwe FM frequenties. Radio Veronica is vanaf vrijdag te horen op de huidige FM frequenties van SLAM!. Met deze verhuizing blijft Radio Veronica overal in Nederland via FM te horen en blijft het zijn bekende programma's aanbieden. De online, DAB+ en digitale kabelbeluistering blijft onveranderd
  • SLAM! op FM in de Randstad. SLAM! verhuist in de Randstad naar nieuwe FM frequenties,  en is daarnaast overal in Nederland online, via DAB+ en digitale kabel te horen. 
  • Sublime gaat volledig digitaal. Sublime verlaat zijn FM-frequentie en is vanaf 1 september exclusief beschikbaar via internet en DAB+, via kanaal 9C, de huidige DAB+ frequentie van Nostalgie. 
  • 100% NL blijft op huidige frequenties. Voor 100% NL verandert er niets. Het station blijft uitzenden op de huidige bekende frequenties.  

 

"Met de recent verworven FM-kavels en de digitale distributie van online, DAB+ en digitale kabel blijven onze radiostations overal te horen”, zegt Tom Klerkx, CEO Radio bij Mediahuis. “Voor vele FM-luisteraars is vrijdag een ‘nationale omschakel dag’ en voor onze radioorganisatie breekt een nieuwe fase aan. De recent door Mediahuis overgenomen radiostations gaan als één familie met elkaar samenwerken om nog betere programma’s te maken en nog meer luisteraars te bereiken. Daar kijken we erg naar uit."

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.