Jump to content

Column Vincent Schriel: een bijzonder verjaardagscadeau


Vincent

1211 views

We gaan terug naar 3 januari 2020. Ik ben die middag op bezoek bij Jan Paparazzi in de NPO Sterren NL studio als ik een appje krijg van zijn vrouw Sandy. Of ik een bezoek aan de Ross Revenge voor Jan kan organiseren. Zij wil hem hier mee verrassen omdat het zijn grote wens is om weer eens terug te gaan naar de boot waar hij in 1987 op werkte onder de naam Sebastiaan Black. Er komt een tweede appje achteraan: 'Uiteraard mag hij niks weten'. Als we na de uitzending op de parkeerplaats bij de AVROTROS afscheid nemen komt ook Jan met een verzoek: 'Kan jij het niet regelen dat ik nog een keer naar de Ross Revenge kan?'

 

2023-09-04-BezoekRossRevenge-Mobo-043.thumb.jpg.ea8d47af396904c8e295f15a23a46f89.jpgDoor de corona uitbraak was het lange tijd niet mogelijk om iets te organiseren en eerlijk gezegd was ik het verzoek van beiden alweer vergeten. Maar in maart van dit jaar kreeg Jan van Sandy de vraag wat hij voor zijn zestigste verjaardag wilde hebben. 'Een bezoek aan de Ross Revenge' was direct zijn antwoord. Nog dezelfde dag had ik weer een appje. Ik moet nu echt aan de bak hiermee.

 

Vlak voor zijn verjaardag wordt voor het eerst na de corona-periode weer een Radioday georganiseerd. Alan Beech en Mandy Marton zijn die dag in Harlingen aanwezig en toen aan hen beiden het verzoek was overgebracht, werd het gelijk geregeld. Mandy was van plan om haar verjaardag in het eerste weekend van september te vieren met een groot feest en aansluitend voor wie dat wil een bezoek aan de Ross Revenge: 'Daar kunnen jullie wel bij aansluiten'. Jan kreeg zijn cadeau maar het duurde nog tot de tweede week van augustus voordat we de definitieve bevestiging kregen dat het bezoek kon plaatsvinden. 

 

Het voormalige zendschip van Radio Caroline en Radio Monique ligt niet aan een kade maar midden in River Blackwater, een brede rivier op anderhalf uur rijden vanaf Harwich en alleen bereikbaar met een tender. De overtocht is ongeveer 20 minuten en er zouden meerdere afvaarten zijn. Alan had ervoor gezorgd dat wij met de eerste afvaart naar de Ross konden vertrekken en met de laatste tender weer terug zouden varen naar Bradwell-on-sea. Daardoor was het mogelijk dat we ruim zes uur aan boord konden doorbrengen. Na 36 jaar was Jan weer terug op het schip waar hij in 1987 programma's maakte voor Radio Monique.

 

Vincent Schriel, 9 september 2023

 

 

Afbeelding: Jan en Vincent op het achterdek van de Ross Revenge

  • reaction_title_1 7

4 Comments


Recommended Comments

Dat is hem inderdaad. Hij ligt tussen St. Lawrence en Bradwell-on-sea in River Blackwater. Deze foto is genomen in het gebied tussen deze twee plaatsen:

large.2023-09-04-BezoekRossRevenge-008.j

 

 

  • reaction_title_1 3
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.