Spring naar bijdragen

NPO Radio 1-bus week lang door het land met verhalen over de impact van corona


de redactie

448 weergaven

Op vrijdag 29 september opent koning Willem-Alexander de expositie ‘Nationaal stilstaan bij corona’ in Den Bosch. Daarom brengt de gele bus van het NPO Radio 1-programma 5 Dagen (NTR/PowNed) deze hele week persoonlijke verhalen over de nog voelbare impact van de coronacrisis. Vanaf verschillende locaties in het land praten presentatoren Mirthe van der Drift en Ajouad El Miloudi en verslaggever Joris Kreugel met hun gasten over de gevolgen van de pandemie.

 

  • Maandag staat de bus in Amsterdam en is Gaston Remmers te gast. Zijn zoon Pepijn was 14 toen hij in een tentje in Amsterdam overleed aan koolstofmonoxidevergiftiging in combinatie met drugs. Hij verteerde de lockdown slecht en zonderde zich steeds meer af toen de wereld stil leek te staan in de coronaperiode.
  • Dinsdag is de bus in Leeuwarden en vertellen hotel-restaurant-eigenaars Baukje Haarsma en Willem Adema over de rampzalige gevolgen van corona op hun pas geopende horecazaak. 
  • Woensdag is er geen uitzending in verband met Eredivisie-voetbal.
  • Donderdag staat in het teken van de druk op de zorgsector en komt vanuit Uden, het Ziekenhuis Bernhoven. Gast is IC-verpleegkundige Ilse van de Laak: over werken op de Intensive Care in coronatijd.
  • Vrijdag vertelt Arianne de Jong uit Vinkel over de gevolgen van corona voor de relatie met haar broer. Ze groeiden steeds verder uit elkaar nadat hij zich alsmaar meer afzette tegen de maatregelen. In december 2021 kreeg hij corona. Een paar dagen later overleed hij.   

 
5 Dagen live: stilstaan bij corona. Maandag 25 september, dinsdag 26 september, donderdag 28 september en vrijdag 29 september van 20:00 tot 20:30 uur op NPO Radio 1. De uitzending van woensdag 27 september vervalt in verband met Eredivisie-voetbal. Zie ook de website van 5 Dagen.

0 Opmerkingen


Aanbevolen antwoorden

Er zijn geen opmerkingen.

Gast
Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.