Jump to content
Wat fijn dat je Radiotrefpunt bezoekt! Dank daarvoor. Het onderhoud en beheer van de community kost geld. Help ons hiermee. Steun Radiotrepfunt en doneer. Alvast bedankt. ×

Songfestivalwinnares Loreen toegevoegd aan line-up Qmusic Top 40 Awards Live


de redactie

197 views

De Zweedse zangeres Loreen, die dit jaar voor de tweede keer het Eurovisiesongfestival won, treedt op tijdens de Qmusic Top 40 Awards Live. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens de Top 40 met Domien Verschuuren. Loreen won in 2012 het Eurovisie Songfestival met de wereldhit 'Euphoria' en wist het bijna onmogelijke nóg een keer te doen met 'Tattoo', waarmee ze dit jaar de winst in de wacht sleepte. De Top 40 Awards worden op zaterdag 3 februari 2024 uitgereikt in Rotterdam Ahoy. 


Loreen vertegenwoordigde Zweden in 2012 op het Eurovisiesongfestival met het nummer 'Euphoria'. Hiermee werd ze in één klap wereldberoemd en behaalde de vijfde Zweedse zege in de geschiedenis van het songfestival. 'Euphoria' werd bezegeld als nummer 1-hit in meer dan 10 Europese landen. Dit jaar sleepte ze haar tweede overwinning in de wacht met 'Tattoo', waarmee ze haar eerste nummer 1-hit scoorde in de Nederlandse Top 40. Bovendien prijkte ze boven aan de hitlijsten in verschillende andere Europese landen, waaronder Griekenland, IJsland, Israël, Letland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Loreen is, naast Johnny Logan, de tweede artiest die het Eurovisiesongfestival tweemaal wist te winnen.


De toch al indrukwekkende line-up van de Qmusic Top 40 Awards wordt hiermee verder aangevuld, na de eerdere bekendmaking van Acda en de Munnik, DI-RECT, Antoon, Flemming, Cian Ducrot, Suzan & Freek, Kris Kross Amsterdam, Rondé, Claude, Marco Schuitmaker en Hannah Mae & Metejoor. Onder het motto 'Let's Celebrate Music' gaat meer dan 2,5 uur lang het dak van Rotterdam Ahoy eraf. 


Qmusic Top 40 Awards
De Top 40 Awards worden sinds de komst van de Top 40 naar Qmusic in 2019 uitgereikt. Het is een jaarlijkse traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. Ook voor dit jaar reikt Domien Verschuuren prijzen uit namens de belangrijkste hitlijst van Nederland. Er worden onder andere prijzen uitgereikt voor Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Artiest. Alle awards worden toegekend op basis van de prestatie van de artiesten en tracks in de Top 40 over het hele jaar 2023.


Tickets voor de Qmusic Top 40 Awards zijn verkrijgbaar op Qmusic.nl.


Afbeelding: Loreen (foto Qmusic)

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.