Jump to content

NPO FunX DiXte1000-lijst bekend: Ronnie Flex meeste genoteerde Nederlandse artiest, stemmen voor de Top 5


de redactie

384 views

De dikste lijst der lijsten, de FunX DiXte1000, is zojuist bekendgemaakt. Vanaf zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 november is de lijst te horen op FunX, FunX.nl en NPO Luister. Wie er in de top 5 staat blijft nog even spannend, luisteraars kunnen vanaf vandaag stemmen op de dikste track van 2023 via FunX.nl.


De top 5 van de DiXte1000 is bekend, maar in welke volgorde bepaalt de FunX-luisteraar. Tot en met vrijdag 10 november kunnen zij stemmen op dé track van dit jaar. Er kan gestemd worden op tracks van Tyla, Idaly, Katnuf, Burna Boy of Dystinct. Opvallend is dat het nummer ‘Amazin’ van Idaly ft. Emms dit jaar voor de tweede keer in de top 5 terecht is gekomen. De bekendmaking van de volgorde is vrijdag 10 november omstreeks 18.15 uur op FunX.

 

De top 5 in alfabetische volgorde:

  • Burnaboy - City Boys
  • DYSTINCT Ft. Naza - Business
  • Idaly ft. Emms - Amazin'
  • Katnuf ft. Ronnie Flex, Jonna Fraser en Caza. - Domino 
  • Tyla - Water

Deze nummers maken de top 10 compleet: 

 

     6. Davido Ft. Musa Keys - Unavailable    
     7. 2Pac - Changes    
     8. Ayra Starr - Rush          

     9. Broederliefde Ft. KA - Stunten     

    10. Jonna Fraser - Toute La Night   

 

Ronnie Flex vaakst genoteerde Nederlandse artiest
De Nederlandse artiest met de meeste noteringen in de DiXte1000 is Ronnie Flex, hij staat er maar liefst 32 keer in, 13 keer meer ten opzichte van vorig jaar. De meest genoteerde internationale artiest is Drake, hij is 36 keer terug te vinden in de lijst. Rihanna en Beyonce zijn de hoogst scorende vrouwelijke artiesten: zij staan allebei 16 keer in de DiXte1000.


De hoogste binnenkomer is Tyla met ‘Water’, zij staat in de top vijf van de lijst en maakt daarmee kans op de eerste plek. De tweede hoogste binnenkomer is Ayra Starr op plaats acht met haar nummer ‘Rush’. De hoogste nieuwe Nederlandse artiest is Yssine op de 22steplek met het nummer ‘Wild West’, dat dit jaar is uitgebracht.


Afro nog populairder 
De FunX DiXte 1000 is de meest diverse lijst van Nederland met meer dan tien verschillende muziekgenres. Naast veel Hiphop, R&B en Pop, valt op dat het genre Afro al langere tijd aan een opmars bezig is. Vorig jaar stonden er nog 84 nummers in de lijst, dit jaar zijn dat er 100. Maar liefst vier nummers in de Top 5 zijn afkomstig uit het afro-genre: Tyla met ‘Water’, Idaly ft. Emms met ‘Amazin’, Burna Boy met ‘City Boys’ en DYSTINCT Ft. Naza met ‘Business’.


10's populairste decennium in FunX DiXte 1000
In de FunX DiXte 1000 zijn maar liefst acht verschillende talen terug te horen. Daarvan is meer dan de helft Engels (596 nummers), meer dan een kwart Nederlands (298 nummers) en zelfs één nummer in het Albanees. Van de duizend tracks in de lijst komt het meerendeel uit de 10’s (401 nummers), maar ook de 20’s maken een opkomst: 355 nummers ten opzichte van 308 nummers vorig jaar. Er staan 191 nummers uit de 00’s, 48 nummers uit de 90’s, vier nummers uit de 80’s en één nummer uit de 70’s in de lijst: No Woman No Cry van Bob Marley and the Wailers. Uit het afgelopen jaar vinden 90 nummers hun weg in de DiXte 1000, de meeste nummers (93) komen uit 2021. Van de duizend tracks zijn er dit jaar 113 duetten te horen. 


De FunX DiXte1000 is vanaf zaterdag 4 tot en met vrijdag 10 november te volgen via FunX, FunX.nl en NPO Luister.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.