Jump to content
Wat fijn dat je Radiotrefpunt bezoekt! Dank daarvoor. Het onderhoud en beheer van de community kost geld. Help ons hiermee. Steun Radiotrepfunt en doneer. Alvast bedankt. ×

Q-top 1000 van start; een eerbetoon aan Matthew Perry en 'Engelbewaarder' is de hoogste nieuwe binnenkomer


de redactie

185 views

De Q-top 1000: de lijst van je leven gaat vandaag om 12:00 van start en is de komende week te horen op Qmusic. De Q-top 1000 is de lijst van de duizend beste liedjes ooit gemaakt, volgens de Qmusic-luisteraars. Een van de meest opvallende stijgers is 'I'll Be There For You' van The Rembrandts, die op plek 107 eindigt. Deze klassieker uit de jaren '90 krijgt een emotionele lading door het recente overlijden van Matthew Perry, bekend van zijn rol als Chandler Bing in de populaire hitserie 'Friends'. De hele lijst is hier te bekijken, met uitzondering van de top 10. Deze wordt vrijdag bekend tijdens de ontknoping van de lijst.


Artiesten van Nederlandse bodem doen het goed in de Q-top 1000. Zo is Marco Schuitmaker dit jaar de hoogste binnenkomer en bemachtigt met, mogelijk de grootste hit van het afgelopen jaar, 'Engelbewaarder' plek #95. De Haagse band Son Mieux komt met hun betoverende nieuwe single 'Tonight',  dat is opgenomen met een live orkest, binnen op #297. Claude weet zichzelf met 'Ladada (Mon Dernier Mot)' naar plek #292 te zingen. 


Queen onveranderd koning 
Komende week komt Queen maar liefst 20 keer voorbij in deze negentiende editie van de Q-top 1000. De Engelse rockgroep haalde met 'Bohemian Rhapsody' nu al vijf keer de top van de lijst. Daarmee is Queen recordhouder met de meeste nummer 1-noteringen in de Q-top 1000 tot nu toe. De Q-top 1000 wordt al sinds de start van Qmusic in 2005 uitgezonden. Ook dit jaar kwamen er weer duizenden stemlijstjes binnen.


Andere bijzondere feiten zijn:

  • De meest opvallender stijger van dit jaar is 'I'll Be There For You van The Rembrandts. Deze klassieker uit de jaren '90, bekend als de titelsong van de hitserie 'Friends', stijgt met maar liefst 727 plekken en komt hiermee op #107 terecht. Dit nummer krijgt een emotionele lading door het recente overlijden van Matthew Perry.
  • Nog meer opvallende stijgers en re-entries komen van onder andere Acda en de Munnik en de Haagse band Kane. Beiden kondigde dit jaar hun terugkeer aan en dat is terug te zien in de Q-top 1000. Zo leveren Acda en de Munnik twee nieuwkomers; 'Morgen Wordt Fantastisch' en 'Als Het Vuur Gedoofd Is'. De monsterhit 'No Surrender' van Kane keert terug in de lijst en 'Rain Down On Me' stijgt meer dan 500 plekken. 
  • Helaas worden we herinnerd aan het verlies van een legende dit voorjaar, want nummers van de onvergetelijke Tina Turner sieren de lijst. De zangeres komt maar liefst 7 keer voorbij met onder anderen 'The Best' (#207), 'Private Dancer' (#289) en 'What's Love Got To Do With It' (#562)
  • Ook de muziek van Taylor Swift drukt zijn stempel op de Q-top 1000, waar ze meerdere posities inneemt. Na de start van haar indrukwekkende wereldtour komt ze deze week maar liefst 7 keer voorbij met onder anderen 'Anti-Hero (#84), 'Love Story (#144) en 'Cruel Summer' (#319)
  • De Zweedse Songfestivalwinnares Loreen scoorde dit jaar haar eerste nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40 met het nummer 'Tattoo'. De wereldhit komt dit jaar binnen op #298 in de Q-top 1000 en op zaterdag 3 februari treedt ze op tijdens de Qmusic Top 40 Awards Live.
  • Het Foute Anthem van dit jaar 'Schultenbräu' komt binnen op #326. Dit nummer werd op verzoek van Domien Verschuuren speciaal gemaakt door Donnie en Chantal Janzen om als 'Foute Anthem' te dienen en werd direct massaal omarmd door de Qmusic-luisteraars. De twee brachten het nummer voor het eerst live tijdens de Foute Party van Qmusic in de Brabanthallen. 

De Q-top 1000 is tot en met vrijdag 17 november te horen.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Terms of Use, Privacy Policy en Guidelines.